Foto: Publicitātes foto

Atzīmējot Raiņa un Aspazijas 150.jubileju, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) 1. un 2.maijā notiks starpdisciplināra konference "Starp patiesību un varu: rakstnieku dažādās lomas Eiropas vēsturē".

Tā veltīta autoru un valsts varas attiecībām, kā arī jautājumam par to, kāda ir literatūras loma un ietekme nāciju identitātes un kolektīvo atmiņu veidošanās procesā.

Lai diskutētu par rakstnieku dažādajām lomām 20.un 21.gadsimta vēsturē, kā arī par to, ko nozīmē būt rakstniekam globālajā un digitālajā pasaulē, divās konferences dienās uzstāsies starptautiski atzīti rakstnieki, vēsturnieki, politikas, kultūras un literatūras pētnieki no desmit pasaules valstīm, tostarp no ASV, Igaunijas, Krievijas, Somijas, Šveices, Vācijas.

Konferences dalībnieki diskutēs par tēmām - "Rakstnieki un vara Eiropā", "Rakstnieki, ideju un identitātes ģenēze Eiropā", "Rakstnieki, taisnīgums un atbildība Eiropā" un "Rakstnieki un Eiropas nākotne".

Pasākumu organizē LNB sadarbībā ar Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariātu.

Plašāka informācija par konferenci, programmu un dalībniekiem pieejama mājaslapā, savukārt dalībai konferencē var pieteikties līdz 29.aprīlīm šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!