Foto: Publicitātes foto

No š.g. 15. līdz 17. augustam Rīgas Svētku ietvaros jau 14. gadu norisināsies Starptautiskais laikmetīgās un video mākslas festivāls "Ūdensgabali", informē organizatori kultūras un mākslas projekts "NOASS".

Šogad fokusā – pasaules visabstraktākā festivāla "Punto y Raya" (Spānija) formu, krāsu un kustības pilna īsfilmu izlase un pilsētas tēmai veltītas programmas no tādām valstīm kā Austrālija, Vācija, Lielbritānija, Japāna, kā arī Lietuva un Igaunija.

Par vienu no vērienīgākiem notikumiem festivāla "Ūdensgabali" ietvaros šogad kļūs arī Screencity Lab (Itālija) un Interactionfield (Vācija) kopprojekts "Kustīgais attēls pilsētvidē". Kā veltījums pilsētai, programma ir veidota tieši šim notikumam un apkopo vairākas kustīgā attēla izlases no lielākiem urbāniem ekrāniem Eiropā un ASV.

Programmā iekļauts arī islandiešu dziedātājas Björk video "Mutual Core" (Streaming Museum, ASV), "Urbani Tide" (Screencity Festival, Norvēģija) kustīgā attēla izlase, Paf Festivāla (Čehijas Republika) animētās pastaigas cauri simboliskām un īstajām pilsētām un citi atradumi no visdažādākajām pasaules malām.

Trīs dienu garumā uz AB Dambja un Rīgas centrā norisināsies arī vairāki paralēli brīvdabas kinoseansi, radošās darbnīcas, Baltijas valstu kuratoru prezentācijas un dzīvās mūzikas performances.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!