Foto: LETA

Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" norises šoruden Rīgā apmeklējuši aptuveni 55 000 interesentu, liecina organizatoru pirmās aplēses.

Kā aģentūru "Leta" informēja "Baltās nakts" rīkotāju pārstāve Linda Vītola-Barānova, plašo apmeklējumu veicināja veiksmīgi izveidotā, dažādām interesēm piemērotā programma un lieliskie laikapstākļi.

Apmeklētāju atsauksmes un vērtējumi, ko organizatori saņēma klātienē, sociālajos tīklos, e-pastos un interneta vietnē "baltanakts.lv", liecina, ka šā gada "Baltā nakts" cilvēkiem ir raisījusi pozitīvas emocijas un vēlmi laikmetīgās mākslas aktivitātēs iesaistīties arī turpmāk, stāstīja organizatori. Visvairāk novērtējumu un apmeklētāju foto fiksāciju iemantoja interaktīvie projekti "Mākonis", kas joprojām ir apskatāms laukumā pie Brīvības pieminekļa, kā arī arhitekta un scenogrāfa Didža Jaunzema vides objekts "Parametriskais ledājs". Tāpat apmeklētāji aktīvi dalījās iespaidos par šā gada centrālā notikuma "Tēlniecības kvadriennāle Rīga" izstādi un tēlniecības objektiem pilsētā un mākslinieka Ginta Gabrāna virtuālo projektu "SAN" Esplanādē.

Apmeklētāju aktivitāte visu "Baltās nakts" norises laiku bija liela visās norises vietās. Daudzi apmeklētāji nesteidzīgi baudīja vairākus koncertus un pirmatskaņojumus, kā arī šausmu, dokumentālo, komēdiju un īsfilmu kino programmas. Savukārt citi steidza apmeklēt pēc iespējas plašāku instalāciju, izstāžu, pasākumu un norišu vietu skaitu, lai redzētu un izbaudītu "Balto nakti" pilnībā.

Šogad pēc vairāku gadu pārtraukuma tika atjaunots "Baltās nakts" tramvajs, kas kā mūsdienu mākslas objekts un vienlaikus sabiedriskā transporta līdzeklis savienoja Rīgas centru ar vienu no tālākajiem norises punktiem, kursējot maršrutā Ausekļa iela-Gaujas iela-Ausekļa iela. Apmeklētāji novērtēja un aktīvi izmantoja tramvaja sniegtās iespējas un emocijas.

Jau ziņots, ka "Baltā nakts" Rīgā notiek katru gadu septembra sākumā. Šogad forums notika 11. reizi. To veidoja vairāk nekā 30 mākslas un kultūras projekti, tostarp koncerti, instalācijas un skulptūras pilsētvidē, izstādes, multimediāli projekti, dzejas sacensības un lasījumi un filmu programmas.

Mūsdienu kultūras forums "Baltā nakts 2017" gaidāms nākamgad septembra sākumā – 9.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!