Foto: Publicitātes foto

Latvijas multimediju projekts – mūzikas, mākslas un zinātnes pasākumu cikls "Dabas koncertzāle" ir viens no 24 finālistiem, kas pretendē uz "Natura 2000" 2016. gada balvu, portālu "Delfi" informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji.

Par pretendentiem līdz 2016. gada 8. maijam (pusnaktij) norisinās publikas balsojums. Nobalsot par Latvijas projektu var šeit.

Šogad balvai tika pieteikti 83 projekti. Projekts, kurš iegūs vislielāko iedzīvotāju balsojumu skaitu, saņems Eiropas Savienības (ES) Pilsoņu balvu.

Kad pirms trim gadiem Eiropas Komisija izveidoja "Natura 2000" gada balvu, tās galvenais uzdevums bija pievērst sabiedrības uzmanību un parādīt bioloģiskās daudzveidības aizsardzības nepieciešamību visā Eiropā. Līdz ar to balvas ieguvējs ir kā paraugs citiem dabas saglabāšanas popularizēšanā Eiropā.

"Dabas koncertzāles" mērķis ir veidot sabiedrības izpratni par ES aizsargājamiem biotopiem un pareizu to apsaimniekošanu. Vides mūzikas koncerts top zinātnes un mākslas saskarsmē – zinātnieki, mūziķi, dzejnieki, fotogrāfi un filmu autori kopīgi veido izrādi, kuras galvenais varonis ir daba. "Dabas koncertzāle" tiek organizēta jau kopš 2006. gada un katru gadu pasākums tiek veltīts kādai konkrētai sugai dabā.

Balvas ieguvējs tiks paziņots svinīgā ceremonijā Briselē, kas notiks 2016. gada 23. maijā. "Natura 2000" ir visu Eiropas Savienības (ES) valstu izveidots kopīgs aizsargājamo teritoriju tīkls.

Jau ziņots, ka "Dabas koncertzāle" šogad notiks Lūznavas muižas parkā, Rēzeknes novadā (18. jūnijā) un Zaļenieku muižas parkā Jelgavas novadā (1. jūlijā) un tās galvenais varonis būs garausainais sikspārnis (Plecotus auritus). Desmitajā "Dabas koncertzāles" pastāvēšanas gadā par tās galveno patronu kļuvis valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!