Deju ansambļa "Pērle" jaunieši šā gada 14. jūnija plkst. 17 aicina uz kultūras pili "Ziemeļblāzma" koncertā "Kaut, jūriņa, tu man dotu..." kopā atzīmēt ansambļa piekto jubileju.

Koncertā paredzēts ne tikai popularizēt nacionālās tradīcijas un atspoguļot kolektīva daiļradi, bet arī sasaukties ar netālu esošajiem Līgo svētkiem.

Parafrāze par jūru ir latviska, katram saistās ar kaut ko, kas vasaras pilnbriedā ir dominējošs - mīlestība, ilgošanās, sapņi, patriotisms, darbs, dzīves apcerēšana. Koncertā skatītāji tiks aicināti domāt par to, kas ir īsta un kas maldīga vērtība, meklējot kopainu "Pērles" veidolā, kura ar māksliniecisko izteiksmju palīdzību, veidos asociāciju gleznas.

Koncertā kopā ar Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas deju ansambli "Pērle" uzstāsies arī sastāvā esošu dalībnieku vadītie kolektīvi - JDK "Saule", VPDK "Rēvele" un JDK "Dzērve".

"Pērle" ir enerģisku, radošu, jaunu cilvēku kolektīvs, kas kopā ar tā māksliniecisko vadītāju, Raimondu Dzintaru, šogad svin savu piecu gadu pastāvēšanas jubileju. Neskatoties uz to, ka sākumā, dejotājiem sanākot kopā, nebija ne tērpu, ne kārtīgas mēģinājuma vietas, šobrīd kolektīvs aktīvi un ar panākumiem piedalās dažādos labdarības koncertos, jaunrades skatēs, festivālos, koncertos gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Kolektīvs vairākas reizes uzstājies uz "Tallink" prāmja maršrutā Rīga-Stokholma-Rīga, piedalījies LTV šovā "Lai top", kā arī 2014.gada Latvijas Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases pirmajā pusfinālā. Pērn "Pērle" piedalījās arī XVII Baltijas valstu Studentu Dziesmu un Deju svētkos "Gaudeamus" (kā A grupas kolektīvs), kā arī XIV Latviešu Dziesmu un Deju svētkos Kanādā, Hamiltonā.

Pērn sagatavots un izdejots arī vērienīgs koncertuzvedums "Pie Daugavas" instrumentālās grupas, kora "Aura" un solistu Ances Krauzes, Julgī Staltes, Ingara Puncuļa un Leldes Matvejas pavadījumā.

Būtiska vieta DA "Pērle" radošajā darbībā ir jaunradei. Ik gadu, kāds no dejotājiem apliecina sevi kā horeogrāfs, piedaloties jaunrades skatēs un konkursos, gūstot godalgotas vietas.

Biļetes uz jubilejas koncertu nopērkamas internetā un Kultūras pilī "Ziemeļblāzma".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!