Foto: Publicitātes foto
Tuvojoties Lācplēša dienai un Latvijas Republikas pasludināšanas gadadienai, portālā "Delfi" no 5. līdz 21. novembrim būs iespējams balsot par bērnu zīmējumu konkursa "Mana Latvija" darbiem. Astoņi labākie darbi ar konkursa organizatora – Latvijas suvenīru veidotāja "NicePlace" – gādību pārtaps pastkartēs.

Par bērnu zīmējumu konkursa 'Mana Latvija' darbiem balso šeit

Šā gada 27., 28. un 29. oktobrī Cēsu Izstāžu namā notika zīmēšanas darbnīca-konkurss bērniem vecumā no 7 līdz 12 gadiem "Mana Latvija", ko organizēja Latvijas suvenīru ražotāji "NicePlace" sadarbībā ar Cēsu pašvaldības aģentūru "Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" un Latvijas Nacionālo vēstures muzeju.

Katru dienu viens vēstures speciālists – Astrīda Burbicka (Latvijas Nacionālais vēstures muzejs, Rīga), Valdis Kuzmins (Kara muzejs, Rīga) un Gundars Kalniņš (Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs) – ievadīja nodarbības ar stāstiem par Latvijas vēsturi un dažādiem simboliem, raisot bērnu fantāziju un palīdzot rast virzienu radošajām izpausmēm. Zīmēšanas nodarbības vadīja "NicePlace" māksliniece Zane Ernštreite.

Cēsu novada bērni par konkursa dalībnieki tika izvēlēti tāpēc, ka Cēsis ir Latvijas karoga izcelsmes un ievērojama Brīvības cīņu vieta, kā arī allaž ir izcēlusies ar īpaši nopietnu pieeju bērnu patriotiskās audzināšanas jomā. Konkursa organizatori cer, ka šāds konkurss, gatavojoties nozīmīgākajiem valsts svētkiem, turpmāk kļūs par ikgadēju tradīciju un tā norisē iesaistīsies arī citi Latvijas novadi.

Zīmēšanas konkursa rezultāti tiks eksponēti arī divās izstādēs – 11. novembrī Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā Rīgas pilī ekspresizstādes (viena diena) veidā, iekļaujot to vispārējā 11. novembrim – Lāčplēša dienai – veltīto pasākumu virknē Rīgas pilī. Tālāk izstāde ceļos atpakaļ uz Cēsīm, kur Cēsu pils apmeklētāju centrā tiks atvērta valsts svētkos 18. novembrī un ilgs līdz 1. decembrim. Arī izstāžu laikā (līdz 21. novembrim) apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja balsot par zīmējumiem.

Līdztekus portāla "Delfi", Rīgas un Cēsu izstāžu apmeklētājiem bērnu darbus vērtēs arī žūrija, kuras sastāvā būs Cēsu pilsētas mērs Gints Šķenders, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja direktors Arnis Radiņš un "NicePlace" māksliniece Zane Ernštreite. Apkopojot vērtējumus, tiks izvēlēti astoņi zīmējumi, kuri ar "NicePlace" gādību pārtaps pastkartēs. Rezultāti tiks paziņoti Cēsīs izstādes nobeiguma dienā – 1. decembrī.

Rezumējot zīmēšanas darbnīcu norisi, "NicePlace" māksliniece Zane Ernštreite teica: "Prieks, ka atsaucība bija tik liela. Pat necerēti liela. Paredzēto 75 bērnu skaits pieauga līdz 90, un tomēr vēl gribētāji palika ārpus saraksta. Bija ļoti interesanti redzēt, kā stāstītais par vēsturi atspoguļojās bērnu darbos – reizēm tika vizualizēta pat atsevišķa frāze. Tapušie darbi ir ļoti interesanti un skaisti, un strādāt ar bērniem ir ļoti iedvesmojoši, jo viņiem, īpaši mazākajiem, darbu radīšanā vairāk darbojas emocijas un mazāk analītiska prāta klātbūtne. Izvēlēties astoņus, kas pārtaps pastkartēs, nebūs vienkārši. Tāpēc priecājamies, ka tas nav jāizlemj tikai mums pašiem, bet talkā nāks arī izstāžu un portāla "Delfi" apmeklētāju vērtējums."

Zīmēšanas konkursu atbalsta SIA "Papīrfabrika "Līgatne"". Balsošanu internetā nodrošina portāls "Delfi".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!