Piektdien, 7. novembrī, plkst. 19, divas dažādas tēmas, divi horeogrāfi, divas laikmetīgās dejas izrādes, piepildīs Vidzemes koncertzāli. Izrāde "Viens un Divi" ar apakšvirsrakstu "Aspazijas un Raiņa mīlestības vēstules – profesors Gunārs Bībers – laikmetīgās dejas horeogrāfi" un izrāde "Kauciens" ("Howl").

Kā portālu "Delfi" informē Vidzemes koncertzāles pārstāvji, vakara pirmajā daļā skatāji varēs dzīvot līdz Olgas Žitluhinas veidotajai izrādei ar daudznozīmīgo nosaukumu poētiskās dejas traģēdija "Viens un Divi".

Dejas laikā tiks uzjundīti jautājumi un meklētas atbildes par mīlestību, par tās eksplozīvo spēju satuvināt cilvēkus, bet vienlaikus arī radīt dziļu vientulību. Iedvesma šai izrādei smelta minētajās dižgaru vēstulēs, profesora Bībera personības un zināšanu valdzinājumā,kā arī Jura Kaukuļa un Kaspara Tobja ("Dzelzs vilks") mūzikā.

Otrajā daļā būs skatāma laikmetīgās dejas izrāde "Kauciens", kura tapusi komponistam Gabrielam Prokofjevam sadarbojoties ar amerikāņu horeogrāfu Morisu Koziju (Maurice Causey) pēc Lucernas baleta pasūtījuma 2013.gadā (Vidzemes koncertzālē ,,Cēsis" šī gada jūnijā tapa šīs izrādes Latvijas pirmiestudējums, ar abu autoru klātbūtni pirmizrādē).

Darba autori iedvesmu guvuši no pēdējo gadu sociālpolitiskiem nemieriem pasaulē un ir mākslinieku skatījums uz TV ekrānos vērojamiem protestiem, cīņām un revolūcijām, izmisīgajiem centieniem izmainīt represīvās valsts iekārtas, un to enerģiju un emocijām, ko izraisa šie notikumi – izmisums, cerības, sāpes un vilšanās.

Pētot plašāk sacelšanās tēmu, Moriss Kozijs nonāca pie slavenā Alena Ginsberga dzejoļa "Kauciens", kas arī kļuva par izrādes nosaukumu. Muzikālā partitūra ir balstīta uz elektronikas un datortehnoloģiju izmantojumu.

Biļetes var iegādāties Koncertzāles kasē darba dienās no 12:00 – 18:00, sestdienās un svētdienās no 12:00 – 16:00, tālrunis biļešu rezervācijai 64119922, kā arī ,,Biļešu Paradīze" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!