Foto: Publicitātes foto
Nedēļas garumā dažādiem dziesmu un deju svētku pasākumiem bija kopumā pusmiljons apmeklējumu, pirmdien pavēstīja rīkotāji.

Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore Dace Melbārde īpaši sasauktajā preses konferencē paziņoja, ka izpārdotas tika gandrīz visas biļetes - kopumā 96%.

"Līdz ar to secināms, ka par dziesmu svētkiem tika izrādīta milzīga interese," uzsvēra Melbārde.

Viņa uzsvēra, ka dziesmu svētku skatītāju un dalībnieku rindās bija arī gana daudz jaunu cilvēku, kas liecinot tikai par to, ka dziesmu svētkiem ir nākotne, tie nekur nepazudīs un attīstīsies.

Kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība) norādīja, ka divas trešdaļas no kopumā 62 dziesmu svētku pasākumiem bija par brīvu, līdz ar to pasākumi tika padarīti maksimāli pieejami visiem iedzīvotājiem.

"Daudz tika strādāts pie tā, lai maksimāli iesaistītu ārvalstīs dzīvojošos tautiešus," vienlaikus uzsvēra ministre.

Viņa arī norāda, ka šogad, salīdzinājumā ar citām reizēm, dziesmu svētkos tika vairāk iesaistīti mazākumtautību kolektīvi.

Ministre uzskata, ka dziesmu svētki bija īpaši labi organizēti un ir izdevušies.

"Mums tas ir izdevies," paziņoja ministre, uzslavējot māksliniecisko sniegumu, jo, lai arī svētkiem intensīva gatavošanās tika sākta pirms diviem gadiem, dalībnieku sniegums bijis kvalitatīvs. Jaunzeme-Grende arī uzslavēja starptautiskas žūrijas piesaisti svētkiem.

XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV deju svētki notika no 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku programmu kopumā veidoja 51 pasākums ar vairāk nekā 62 norisēm.

Lieluzveduma "Tēvu laipas" noslēguma deja. Video: Emily Kurmis:

Noslēguma koncerts "Līgo!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!