Foto: F64
No 31. augusta pēc restaurācijas atkal atvērts Jāņa Akuratera muzejs Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6a. Īsi pēc atklāšanas piedāvājam ieskatu rakstnieka namā, kas nu atguvis savu kādreizējo spožumu.

Atjaunotajā muzejā apmeklētājiem būs iespēja ieraudzīt ne tikai ēku, bet arī visā mājā izbaudīt pagājušā gadsimta 30. gadu atmosfēru. Kamīnzāle, ēdamistaba, virtuve, trauku istaba, dzejnieka kabinets, gaišais salons, dzejnieka meitas Laimas istaba, sievas Marijas Annas istaba un arī vannasistaba ir atguvušas veidolu, kāds tām varētu būt bijis laikā, kad mājā dzīvoja dzejnieka ģimene.

Muzeja interjera projekta izstrādātāji un īstenotāji: SIA "Intarsija" – Mag. art. Dainis Bruģis un Mag. art. Ina Līne sadarbībā ar muzeja vadītāju Rutu Cimdiņu un speciālisti Mairu Valteri. Šāds 20. gadsimta 30. gadu rekonstruēts mājas interjers ir unikāls Latvijā.

Atjaunotā Jāņa Akuratera muzeja galvenā ēka ir dāvana sabiedrībai, sagaidot Latvijas valsts simtgadi un godinot tādas personības kā Jānis Akuraters, kas piedalījās Latvijas valsts idejas tapšanā un valsts izveidē, un pasludināšanā. Jānis Akuraters bija Latviešu Pagaidu Nacionālās padomes sekretāra biedrs 1917. gadā, deputāts Tautas padomē un Izglītības ministrijas Mākslas departamenta vadītājs 1919.–1920. gadā. 1918. gadā Akuraters piedalījās Latvijas Republikas proklamēšanas aktā. Ar savu literāro un publicistisko darbību viņš veicināja Latvijas valsts idejas popularizēšanu un jaunās valsts kultūrpolitikas veidošanas principu apzināšanos sabiedrībā.

Muzejs apmeklētājiem atvērts no otrdienas līdz sestdienai no plkst. 11.00 līdz 18.00, svētdienās pirmdienās – slēgts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!