Svētdien, 25. maijā, oficiāli atklāta pilnībā restaurētā Rundāles pils, un pēc 50 gadus ilga pētniecības un restaurācijas darba visi Rundāles pils hercogu laika interjeri ir pieejami apmeklētājiem.

Pils atjaunošanu noslēdza Hercoga bibliotēkas un Lielās galerijas sienu monumentālo gleznojumu restaurācija, kas ir vienīgais tik liela apjoma itāliešu baroka paraugs Latvijā. Pēdējos gados lielu atbalstu restaurācijai sniegusi Borisa un Ināras Teterevu fonda "Rundāles pils restaurācijas pabeigšanas programma 2010 - 2014".

Borisa un Ināras Teterevu fonda programmas ietvaros jau 2011. gadā atklāta pilnībā restaurēta un ar mākslas priekšmetiem iekārtota Biljarda zāle, tajā veikta 18. gs. beigu lustras restaurācija. Savukārt 2013. gadā atvērts Hercoga otrais darba kabinets - restaurēti sienu gleznojumi, atjaunota grīda, paneļi, durvis un kamīns, telpa iekārtota ar interjera priekšmetiem.

2014. gadā programmas ietvaros pabeigta Hercoga bibliotēkas restaurācija un papildus dota iespēja nobeigt Lielās galerijas sienu gleznojumu un parketa restaurācijas darbus.

18. gadsimtā tapusī Rundāles pils ir ievērojamākais baroka arhitektūras ansamblis Baltijā, kā arī visapmeklētākais muzejs Latvijā un iecienīta vieta valsts reprezentācijas, mākslas un kultūras pasākumiem.

Piedāvājam ieskatu Rundāles pils restaurācijā 50 gadu garumā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!