Ar spilgām maskām un neskaitāmu mūziķu uzstāšanos Latvijas Mākslas akadēmijas krāsu un gaismu pārveidotajās telpās aizvadīts jau 77. ikgadējais karnevāls "Klonu kāzas".

Turpinot iepriekšējās tradīcijas, pagājušā gada nogalē tēma izvēlēta interneta balsojumā, kurā Stenlija Kubrika filmas nosaukums "Space Oddissey" ieguva vislielāko atzinību. Apkopojot trīs populārāko tēmu ieteikumus, atvasināts nosaukums "Klonu kāzas". Kā identitātes elements izvēlēts svītru kods, kas simbolizē noslēpumainu tieksmi pēc vienojošā.

Karnevāls šogad turpināja arī savu galveno uzdevumu - iepazīstināt ar jaunatklājumiem mūzikā, piemēram, ar lietuviešu grupu "Without Letters". Uz skatuves bija redzami arī pašmāju mūziķi - "The Pink Elephant", "The Coco'nuts", "Pyro Trees", "ELVI/DUNIAN" un "Funk Therapy".

Karnevāla īpašais pārsteigums bija sen neredzētie mākslinieki Igo un Ozols. Nakts izskaņā par dejām un ballīti līdz rītam rūpējās "Dirty Deal Audio" pārstāvji - "Oriole", "Kashuks" un "NiklāvZ" un DJ apvienība "91KIDZ". Palīgos bija aicināti mākslinieki "Judzhen", "Minciisha ieraksti", "Dispoze" un citi.

Tikmēr Literatūras telpā notiekošajā performancē bija iespējams dzirdēt Latvijā pazīstamāko dzejnieku lasījumus - Henriku Eliasu Zēgneru, Tomu Treibergu, Arti Ostupu, Ingu Gaili, Martu Pujātu, Andri Zeibotu, kā arī jaunos talantus - Elvīru Blomu, Ivaru Šteinbergu, Ingu Pizāni, Gunti Kursišu un Raimondu Ķirķi. Par īpaši pasākumam un tēmai veidotām dekorācijas un mākslas objektiem tradicionāli rūpējās LMA studenti un kolēģi no citām Latvijas mākslas skolām, kā arī brīvprātīgie palīgi un vairāki pazīstami mākslinieki.


Foto: Pērnā gada spilgtākie mirkļi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!