Foto: Publicitātes foto

Savā pirmajā darbības mēnesī kopš 1. janvāra "Laimas" šokolādes muzejs ir uzņēmis 2 670 apmeklētāju, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāvji.

"Katru dienu muzejs uzņem vairākas ekskursantu grupas, skolēnus un bērnudārzu audzēkņus, ģimenes ar bērniem, pieaugušos un vecāku gadu gājuma apmeklētājus, kuri atceras kā Laimas fabrika darbojās Miera ielā jau pirms daudziem gadiem. Esam priecīgi, ka varam pastāstīt par Laimas vērtībām un dāvināt pozitīvās emocijas un Mīlestību," stāsta "Laimas" šokolādes muzeja vadītāja Dace Reisone.

Aktīvākie muzeja apmeklētāji ir bērni. Janvārī muzeja ekspozīciju ir apskatījuši 1246 skolas un pirmsskolas vecuma bērni, 160 studenti, 1148 pieaugušie un 116 pensijas vecuma interesenti.

Vairāk nekā 400 apmeklētāju ir arī izmēģinājuši pašu rokām darināt šokolādes konfektes muzeja Radošajā darbnīcā. Tāpat muzejs ir kļuvis par iecienītu dzimšanas dienu un ballīšu rīkošanas vietu.

"Mēs ar prieku palīdzam noorganizēt interesantus, garšīgus un ar Mīlestību piepildītus pasākumus gan mazajiem, gan lielajiem. Turklāt mūsu muzejs ir viens no tiem, kas strādā arī sestdienās un svētdienās, tāpēc vecāki kopā ar bērniem var izmantot šo iespēju kopīgiem brīvdienu pasākumiem," turpina Reisone.

Lai arī muzejs savas durvis pirmajiem apmeklētājiem atvēra pērn 18.decembrī, lielās intereses dēļ līdz gadu mijai tas uzņēma tikai iepriekš pieteiktās grupas, bet ar janvāri uzsāka regulāru darbu.

"Laimas" šokolādes muzeja platība ir 520 kvadrātmetri, tā vecākajam eksponātam šogad paliek 120 gadi, bet ekspozīcijas iekārtošanai ir izmantoti 100 kilogrami īsto kakao pupiņu. Muzejā darbojas Radošā darbnīca, kurā katrs var pats izgatavot gardas šokolādes konfektes.

Ekskursija Laimas šokolādes muzejā gida pavadībā ilgst apmēram stundu un tās laikā katrs var baudīt karsto šokolādi, izgatavot savas īpašās šokolādes tāfelītes iepakojumu, nofotografēties un iefilmēt savu īpašo novēlējumu uz skatuves, kā arī uzzināt stāstu par kakao pupu un noskaidrot daudzus interesantus faktus par šokolādi un "Laimu". 

Katrs muzeja apmeklētājs saņem savu muzeja karti ar QR kodu. Ar šī koda palīdzību fotogrāfijas un videofilmas, kas tapušas ekskursijas laikā, var apskatīties privātajā profilā interneta vietnē es.laima.lv, privātais profils tajā tiek izveidots piereģistrējoties muzeja apmeklējumam.

"Laimas" šokolādes muzejs ir tapis vēsturiskajā ēkā - Miera un Palīdzības ielas stūrī. Šo Latvijas industriālā mantojama sarakstā iekļauto namu 1939. gadā projektējis arhitekts Staņislavs Aloizs Borbals.

Muzeja koncepcijas autors ir Norvels Hermanovskis, Amerikas Savienoto Valstu (ASV) pilsonis ar latviešu saknēm. Mākslinieka vectēvs Teodors Hermanovskis bija pirmais Latvijas satiksmes un darba ministrs un bija ievērojams būvinženieris. Muzeja tapšanas procesam tika piesaistīti arī vairāki citi Latvijas mākslinieki.

Muzejs strādā katru dienu izņemot pirmdienas no plkst. 10 līdz 19. Muzeja apmeklējums pieaugušajiem maksā 7 eiro, skolēniem, pilna laika studentiem, pensionāriem un cilvēkiem ar īpašajām vajadzībām – 5 eiro, bērniem vecumā no 3 līdz 6 gadiem – 3 eiro, bet bērniem līdz trīs gadu vecumam apmeklējums ir bez maksas. Ģimenēm ar bērniem tiek piemērota 20% atlaide, bet skolēnu grupām ir 10% atlaide no kopējās grupas cenas un vienam skolotājam apmeklējums ir bez maksas.

Radošās darbnīcas apmeklējums ir jāpiesaka iepriekš. Muzeja apmeklējums gida pavadībā, kam seko darbošanās šokolādes darbnīcā pieaugušajiem maksā 16 eiro, bet bērniem no trīs gadu vecuma – 14 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!