Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Jau 20. septembra vakarā "Arēnā Rīga" notiks pirmā no kopumā septiņām pasaulslavenās Kanādiešu laikmetīgā cirka trupas "Cirque du Soleil" izrādēm Latvijā, šoreiz piedāvājot šovu "Varekai" – teiksmainu pasaku par Ikara kritienu, spārnu zaudēšanu un nonākšanu mistiskā, noslēpumainā mežā. Portālam "Delfi" īsi pirms izrādes sākuma bija iespēja ielūkoties uzveduma mēģinājumā un vērot atsevišķus trikus, kā arī atklāt aizkulišu noslēpumus, aplūkojot krāšņos tērpus, parūkas un maskas.

"Varekai" šovs veidots kā dažādu mākslu sintēze. Laikmetīgā cirka žanri – teatralizēti ielu cirka uzvedumi un augsta līmeņa gaisa akrobātika – šovos saplūst ar mūziku, dizainu, deju, video un grima mākslu. Starptautiskajā "Varekai" trupā piedalās 50 mākslinieki no 13 valstīm, tostarp – seši dziedātāji un mūziķi, kā arī vēl 50 cilvēki – treneri, fizioterapeiti un administratīvais personāls, kas cirka māksliniekiem palīdz katru reizi no jauna radīt noslēpumaino mežu un Ikara stāstu.

Biļetes uz izrādēm iespējams iegādāties "Cirque du Soleil" biļešu tirdzniecības sistēmā www.cds-show.lv un "Biļešu servisa" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!