Foto: Publicitātes foto

Jau ziņots, ka trešajā Cēsu mākslas festivāla "Cēsis 2014" nedēļā tiks svinēti arī Cēsu pilsētas svētki.

Tie ieskanēsies piektdien, 25.jūlijā, Vidzemes koncertzālē "Cēsis" ar koncertu "Ravēla Šeherezade un Štrausa Varonis". Programmā skanēs Morisa Ravela un Riharda Štrausa mūzika, uzstāsies Kristīne Gailīte (soprāns), Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, diriģēs Andris Poga.

Cēsu svētku rosīgākā diena ir sestdiena, 26.jūlijs, tā sāksies ar pūtēju un tauru skaņām, modinot cēsniekus pilsētas svētkiem. Cēsu vecpilsētā būs svētku tirdziņš, Maija parkā notiks aktivitātes bērniem un ģimenēm – atrakcijas, spēles, radošās darbnīcas, konkursi un citas aktivitātes. Rožu laukumu visas dienas garumā pieskandinās Latvijas labākie pūtēju orķestri, bet turpat blakus – Sv.Jāņa baznīcā norisināsies baznīcas renovācijas atbalstam veltīts Raimonda Macata un Ilzes Vilkas labdarības koncerts.

Trakulīgāka atmosfēra Cēsīs ienāks līdz ar motociklu izstādi Custom bike show un "Fono Cēsis" skatuves Līvu laukumā ieskanēšanos. Uz skatuves kāps "Dzelzs vilks", "Bonafide 3000", Roberts Gobziņš un "Resnie Putni", Miks Dukurs, "Linga", "Band Mango", Haralds Sīmanis, "Bill&Murray", DJ Toms Grēviņš. Pionieru laukumā notiks suņu un dekoratīvo trušu šovs.

Savukārt Cēsu Jaunajā pilī izskanēs koncerts "Viņš un Viņa" - priekšnesumus sniegs seno deju grupa "Magnolija", būs arī Janas Eglītes krievu romanču koncertuzvedums.

Pils dārzā norisināsies etno festivāls "Sviests", piedaloties latviešu un sāmu grupām.

Svētdiena ir svētku sportiskākā diena. Vienības laukumā notiks ielu florbola Ghetto floorball un šautriņu mešanas sacensības, tiks noskaidrots basketbola soda metienu precīzākais grozu guvējs. Skeitparkā notiks skeitborda sacensības, bet Maija parkā tiks atklāts ātrākais vasaras slēpotājs slēpju skrējienā.

Vienlaikus piedāvājam atskatīties uz jau notikušajiem ievērojamākajiem Cēsu mākslas festivāla notikumiem:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!