Foto: Publicitātes foto
Latvijas Dizaina gada balvas žūrija kopā ar organizatoriem nosaukusi 20 finālistus, no kuriem 12. aprīlī, plkst. 19.00 īpašā apbalvošanas ceremonijā mākslas centrā "Zuzeum" tiks sveikts galvenās balvas ieguvējs, portālu "Delfi" informē balvas ceremonijas rīkotāju pārstāve Linda Indriksone.

Latvijas Dizaina gada balva 2018 finālisti:

Komentē Latvijas Dizaina gada balvas 2018 žūrijas priekšsēdētājs, Timotijs V. Ventimiglija: "Mēs bijām patīkami pārsteigti par iesniegto darbu plašo diapazonu un kvalitāti. Lai gan dizains Latvijā ir attīstības stadijā – tas ir dzīvs un konkurētspējīgs. Brīdī, kad vērtējām darbus lielākā atklāsme bija par to, ka dizains skar katru cilvēka dzīves jomu – tas nav vienkārši kaut kas skaists un iedvesmojošs, bet kaut kas, kas vienlaicīgi uzlabo dzīves kvalitāti un ļauj novērtēt cilvēka potenciālu. Bieži vien starp dizaina disciplīnām ir saskare – māksla un tehnoloģijas kopā rada inovatīvus rezultātus. Ja runājam par tendencēm Latvijas dizainā, tad es teiktu, ka tas ir vērsts uz uzņēmējdarbību, ar skatu nākotnē, sociāli orientēts un labprāt pielāgojas un radoši izmanto jaunās tehnoloģijas."

Latvijas Dizaina gada balvai 2018 iesniegtos darbus izvērtē industrijas profesionāļu komanda, septiņu ekspertu sastāvā: ilggadējais "G-Star RAW" radošais direktors un dizaineris, stratēģiju dizaina un interjera dizaina eksperts Pīters Kūls (Pieter Kool), pasaulē vadošās muzeju ekspozīcijas dizaina aģentūras "Ralph Appelbaum Associates" (RAA) Berlīnes biroja direktors, izstāžu dizaina un muzeju plānošanas eksperts Timotijs V. Ventimiglija (Timothy W. Ventimiglia), Latvijas Nacionālās bibliotēkas Izstāžu centra vadītāja, arhitekte, žurnāliste, grāmatu autore un izstāžu kuratore Ieva Zībārte, zīmola "Madara Cosmetics" līdzdibinātāja, Latvijā pazīstamu zīmolu identitātes autore, grafikas dizainere, un pasniedzēja Liene Drāzniece, mākslas kurators un teorētiķis Kaspars Vanags, "Accenture Latvia" Digitālo pakalpojumu dizaina nodaļas vadītājs Kaspars Auzarējs–Auzers, kā arī starptautisku atzinību guvušais, Amsterdamā dzīvojošais produktu dizainers no Latvijas Germans Ermičs.

Latvijas Dizaina gada balvas ceremoniju organizē Kultūras ministrija un dizaina birojs "H2E" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju un Latvijas Mākslas akadēmiju.

"Latvijas Dizaina gada balva" ir ikgadējs, nacionālas nozīmes apbalvojums dizainā, kura mērķis ir apzināt un popularizēt Latvijas dizaineru labākos sniegumus un veicināt nozares augstvērtīgu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!