Foto: DELFI
Piektdien, 4. jūlijā, pie "Arēnas Rīga" visi interesenti varēja apskatīt īpaši izgatavoto Miera zvanu, kas simboliski iezvanīs Pasaules koru olimpiādi.

Miera zvans ceļu uz Rīgu no Nīderlandes uzsāka otrdien. Pustonnu smago zvanu, mērojot vairāk nekā 3200 kilometrus, uz Rīgu veda nodibinājuma "Rīga 2014" oficiālais auto nomas partneris "Sixt" un sadarbībā ar "Ergo", kas nodrošina vērtīgā zvana apdrošināšanu.

Unikālais zvans, kas īpaši Rīgai izgatavots Nīderlandes Karaliskajā zvanu lietuvē "Petit & Fritsen" ("Koninklijke Klokkengieterij Petit & Fritsen"), sver 480 kilogramus, ir gandrīz metru augsts un noskaņots uz toņa la (a1, 440 Hz).

Uz zvana attēlots Pasaules koru olimpiādes logotips, kā arī olimpiādes moto latviešu un angļu valodā: "Singing together bring nations together! Dziesma vieno tautas!". Koru olimpiādes laikā zvans atradīsies vienā no centrālajām olimpiādes norises vietām – "Arēnā Rīga", kur tas iezvanīs koru olimpiādes atklāšanas un noslēguma ceremonijas.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēs piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27`000 dalībniekus. Tās mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisināsies konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. 

Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīko nodibinājums "Rīga 2014" sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju "Interkultur".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!