Foto: Ilmārs Znotiņš, Latvijas valsts simtgades biroja arhīvs

Sestdien, 6. maijā, Daugavpilī ar Tautu forumu un "Baltā galdauta svētkiem", kur tika bagātīgi klāti galdi, kā arī citiem pasākumiem, tika atzīmēta Latgales simtgades kongresa programma, portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Jau ziņots, ka Tautu forumu oficiāli atklāja Latvijas valsts simtgades patrons, Valsts prezidents Raimonds Vējonis, kultūras ministre Dace Melbārde un Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Pasākuma ietvaros Daugavpils Vienības laukumā noritēja arī "Baltā galdauta" svētki "Latgale svin." Galdus klāja pilsētas nacionālās kultūras biedrības, mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvjiem no visas Latvijas, valsts un pilsētu amatpersonām, Daugavpils nacionālo kultūras biedrību pārstāvjiem, Goda daugavpiliešiem un ikvienam citam interesentam piedāvājot nobaudīt latgaliešu nacionālās virtuves gardumus muzikālas koncertprogrammas pavadījumā, informē pasākuma organizatori.

Pēc Baltā galdauta svētkiem Latvijas brīvības cīņās kritušo poļu karavīru piemiņas vietā amatpersonas, daugavpilieši un foruma viesi stādīja Latvijas valsts simtgadei veltīto ozolu aleju, koku ieaugšanu stiprinot ar latviešu kultūras centra folkloras kopas "Svātra" izpildītajām spēka dziesmām.

Savukārt vakarpusē amatpersonas un pārējie pasākuma dalībnieki vēroja Latgales kongresa simtgadei veltīto izrādi "Nūgrymušõ pile", kuras pamatā ir ievērojama latgaliešu un latviešu kultūras un garīgā darbinieka, valstsvīra un literāta Franča Trasuna luga.

Vairāk par Tautu forumu Daugavpilī vari lasīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!