Foto: Rīgas dome
Sestdien, 12. decembrī, sākušās atvērto durvju dienas atjaunotajā Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) ēkā. Muzejs šādā formā būs apskatāms līdz 16. decembrim, taču ar ekspozīcijām durvis vērs 2016. gada 4. maijā.

Sestdienas rītā pie muzeja bija izveidojušās arī pamatīgas rindas.

Līdz 16. decembrim LNMM ēka apmeklētājiem būs pieejama no plkst. 12 līdz 19 brīvdienās un no plkst. 14 līdz 19 - darba dienās. 12. decembra vakarā tiks iedegts arī dekoratīvais apgaismojums restaurētās ēkas fasādei.

Atvērto durvju dienu pasākumā piedalījās LNMM direktore Māra Lāce, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S) un priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (GKR).

Rekonstrukcijas un restaurācijas laikā pilnībā atjaunota muzeja vēsturiskā ēka, kā arī ievērojami paplašinātas telpas - izveidota apakšzemes piebūve un jaunas izstāžu zāles muzeja bēniņos. Tik vērienīga restaurācija, rekonstrukcija un modernizācija notikusi pirmo reizi ēkas 110 gadu vēsturē. Mērķtiecīga darba rezultātā muzeja ēkā ir izveidota mūsdienīga infrastruktūra mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai. Muzejā ir radīta vide sabiedrības izglītošanai un saturīgai brīvā laika pavadīšanai atbilstoši 21.gadsimta muzeju prasībām.

Atvērto durvju dienu laikā muzejā varēs nokļūt pa divām ieejām - galveno ieeju no Valdemāra ielas, kā arī pa ieeju pirmā stāva līmenī no Esplanādes parka puses. Katru dienu apmeklētājus uzņems aptuveni 30 LNMM darbinieki un brīvprātīgie.

Muzejs plāno sākt pakāpenisku pārvākšanos uz jaunajām telpām 2016. gada sākumā. Uz jaunajām krātuvēm tiks pārvesti ap 40 000 mākslas darbu.

Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis - LNMM galvenā ēka - bez kapitālā remonta tika kalpojis 107 gadus kopš tā atvēršanas dienas 1905. gada 16. septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!