Foto: Didzis Grodzs
Piektdien, šā gada 29. maijā, Rīgas pilsētas centrā, Andreja Pumpura ielā 2, ar plašām svinībām atvērts privāts Jūlijas Jeresjko kultūras centrs "Grata JJ". Svinībās darbu sāka arī vizuālās mākslas galerija "MuseumLV".

Svētku centrālais notikums bija izstāde "Atklāšana Nr. #1", ar kuru galerija demonstrē savu gaumi un interešu loku. Tā ir viena no versijām par paaudzes portretu; izstādē pārstāvēti vairāki mākslinieki, kuri kā mākslinieki veidojušies pēc Latvijas valsts neatkarības atgūšanas – Agate Apkalne, Rihards Delvers, Roberts Diners, Agnija Ģērmane, Matiass Jansons, Ilze Jaunberga, Jūlija Jeresjko, Inga Jurova, Jānis Kalniņš, Kristīne Kvitka, Līga Ķempe, Dita Lūse, Alise Mediņa, Anda Poikāne, Paulis Postažs, Ilze Raudiņa, Ilona Romule, Ilze Smildziņa, Katrīna Taivāne, Reinis Virtmanis un Kalvis Zālītis.

Tāpat pasākumā tika atvērta galerijas filiāle Šveicē, kā arī – mājas lapa.

Izstādē piedalījās arī Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) rektors Aleksejs Naumovs, kā arī studentes Baiba Ābelīte un Kristīne Kutepova. Kultūras centram paredzēta plaša sadarbības programma ar LMA.

Vēl viens kultūras centra "Grata JJ" darbības virziens ir jaunu talantīgu mākslinieku atbalsts. Atklāšanas pasākumā centra otrajā stāvā tika atklāta LMA studentu izstāde "Mākslas Brīnumzeme", kurā jaunie mākslinieki izmanto mākslas darbus kā telpas pārveidotājus.

No 10. jūlija galerijā "MuseumLV" būs apskatāma izstāde "Atklāšana Nr. #2", kas uzskatāma par pirmās izstādes otro sēriju, jo turpinās paaudzes portreta tēmu citā aspektā. Šīs izstādes moto ir "enerģija, vitalitāte, ekspresija".

Pasākuma rīkotāji informē, ka galerija strādā pie dažādiem mākslas projektiem, kuru īstenošanas laiks sniedzas līdz 2019. gadam. Turpmāk kultūras centrs "Grata JJ" darbosies arī kā radoša telpa citiem kultūras virzieniem – teātrim, literatūrai, mūzikai un izglītībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!