Foto: F64

19. maijā Rīgā un daudzviet Latvijā notiek ikgadējās Muzeju nakts aktivitātes, kad dažādi muzeji ir atvērti daudz ilgāk nekā ierastais darba laiks, piedāvā bezmaksas ieeju, kā arī dažādas izglītojošus un izklaidējošus pasākumus. Piedāvājam ieskatu Muzeju nakts pasākumos Rīgā, kas kā allaž pulcē tūkstošiem interesentu gan pastāvīgajās ekspozīcijās, gan īpaši šim vakaram rīkotajos notikumos.

Apmeklētāju interese par norisēm Rīgas centra lielākajos muzejos, kā allaž bijusi ļoti liela. Kā novēroja portāls “Delfi”, cilvēki ir gatavi stāvēt rindā pat vairāk nekā stundu, lai iekļūtu aplūkot iecerēto ekspozīciju. Kā allaž, garas rindas veidojās pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Mākslas muzeja Rīgas birža, Latvijas Dabas muzeju, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja, u.c. Tāpat liela cilvēku interese bija par iespēju iekļūt Rīgas pilī, kas ikdienā apmeklētājiem nav pieejama.

Jau ziņots, ka Latvijas valsts svinību noskaņās Muzeju nakts tēma šogad ir “Šūpulis”. Kopumā šogad akcijā pasākumi notiek 204 vietās, turklāt atvērti ir ne tikai muzeji, bet arī dažādas valsts institūcijas un kultūras iestādes. Visu šā gada Muzeju nakts programmu var atrast muzeju-nakts.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!