Foto: Reuters/Scanpix
Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā esošā pasaulslavenā skulptūra "Mazā nāriņa" nokrāsota sarkanā krāsā, vēsta "Associated Press". Dānijas policija un mediji otrdien, 30. maijā, ziņo, ka to paveikuši aktīvisti, kas protestē pret grindu jeb tā dēvēto pilotvaļu medībām.

Skulptūru visdrīzāk nokrāsojuši aktīvisti, protestējot pret vaļveidīgo kārtas dzīvnieku medībām Dānijai piederošajās Fēru salās, vēstīts policijas paziņojumā.

Notikuma vietā uz zemes ar krāsu uzpūsts teksts – "Denmark defend the whales of the Faeroe Islands" ("Dānija aizsargā Fēru salu vaļus"), ar ko, iespējams, domātas ikgadējās grindu medības Ziemeļatlantijas arhipelāgā.

Skulptūra, kurā attēlots dāņu rakstnieka Hansa Kristiana Andersena pasakas tēls, atklāta 1913. gadā. Nāriņas skulptūra jau vairākus gadu desmitus uzskatāma par vienu no Dānijas galvaspilsētas simboliem, kas piesaista tūristus.

Mākslas darbs arī iepriekš vairākas reizes kļuvis par protesta akciju mērķi un vandaļu upuri. Kā vēsta "The New York Times", skulptūra arī agrāk aplieta ar krāsu, kā arī – tai nolauzta galva un roka. Tāpat reiz nāriņa tikusi ietērpta parandžā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!