Pēc realizētā projekta fabrikas ēka ir pārbūvēta par piecu stāvu funkcionālu būvi, kuras lietotājs turpmākos pāris gadus būs Jaunais Rīgas teātris (JRT).

Teātra vajadzībām ēkas cokolstāvā un 1. stāvā ir izvietotas saimniecības telpas, 2. stāvā ir aktieru ģērbtuves un mēģinājumu zāles, kā arī darba kabineti. Sākot ar ēkas 3. stāvu ir izveidota publiskā zona, kur iekārtota kamerzāle, teātra kafejnīca, vestibils un ģērbtuves.

Lai izveidotu ērtas un teātra prasībām atbilstošas skatītāju zāles 4. stāvā, VNĪ realizētā projekta ietvaros tika izbūvēts 5. stāvs, no kura tiek organizēta skatītāju nokļūšana zāles tribīnēs. No jauna izveidotajā 5. stāvā atrodas arīdzan vestibili, kas ir savstarpēji atdalīti, tādējādi nodrošinot iespēju vienlaikus spēlēt izrādes abās skatītāju zālēs. Īpaša uzmanība, veidojot izrāžu zāles, pievērsta akustiskajiem risinājumiem.

Lielā un mazā skatītāju zāle spēj nodrošināt sēdvietas vairāk nekā 550 skatītājiem, bet līdztekus šīm zālēm izbūvēta arī kamerzāle.

Ēkā izbūvētas plašas publiskās zonas, pasažieru lifts, invalīdu pacēlājs, kas padara to draudzīgu apmeklētājiem, taču īpaša uzmanība pievērsta arī komforta nodrošināšanai darbiniekiem: izbūvēti divi kravas pacēlāji, kā arī izveidotas telpas kostīmu un dekorāciju uzglabāšanai. Pavisam kopā ēkā izveidotas astoņas ģērbtuves, kas paredzētas pastāvīgajiem režisoriem un aktieriem, kā arī trīs ģērbtuves, kas paredzētas viesmāksliniekiem, un arī teātra frizētava.

Labiekārtotajā teritorijā starp apstādījumiem, soliņiem un laternām, izveidotas autostāvvietas, tostarp cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kā arī velosipēdu novietnes pie administrācijas ēkas un galvenās ēkas iekšpagalmā.