Foto: Publicitātes foto

"Totaldobže" mākslas centrs beidz darboties bijušās rūpnīcas VEF korpusos, lai turpinātu savu darbību jaunā vietā – bijušajā Preses namā, informē centra veidotāji.

"Sākotnēji mēs meklējām telpas centrā, jo bija pierādījies, ka tilts un maldīšanās pa VEF plašumiem cilvēkiem mēdz būt izšķirošais šķērslis, lai pie mums nonāktu vai nenonāktu. Vēlējāmies noīrēt kādu mazāku kafejnīcas telpu, kur turpināt darboties, iespējams, mazāk intensīvi nekā pēdējā sezonā. Bijām arī nolēmuši daļu savu aktivitāšu pārcelt ārpus Latvijas robežām, jo neredzējām iespēju turpināt to Rīgā augsto nomas maksu dēļ.

Sākotnēji ieteikums sazināties ar Preses Namu šķita utopisks, bet jo vairāk par to domājām, jo vairāk sapratām, ka ir jāpieņem izaicinājums. Tā esam tikuši lielās un skaistās telpās, ieguvuši milzīgu enerģiju un jaunu ticību, ka Latvijā iespējams piepildīt galvu reibinošus sapņus. Tā no vēlmes noīrēt nelielas telpas centrā, esam nokļuvuši vienā no Rīgas debesskrāpjiem" stāsta Austra Straume, viena no "Totaldobže" mākslas centra jaunajiem veidotājām. 

Līgums ir tikko noslēgts, un pašlaik noris darbs pie koncepta veidošanas. Lielā atklāšana tiek plānota maijā un vasara solās būt pilna ar pasākumiem. "Totaldobže" mākslas centra vēlme ir izveidot mūsdienu kultūras un mākslas fabriku/lielveikalu.

"Mēs noteikti neplānojam te būt vienīgie, mākslas centrs aizņems tikai daļu no 11 000 kvadrātmetrus plašajā telpām. Pārējās aicināsim piepildīt ar citām aktivitātēm, piemēram, dažādām galerijām, mākslinieku, amatnieku, dizaineru, velo un citām darbnīcām, veikaliņiem, ēdnīcu, kafejnīcu, bāriņu, koncertzāli un, protams, turpināsim arī mākslas centra aktivitātes." stāsta Austra.

"Totaldobže" mākslas centrs darbojas jau ceturto gadu un tā mērķis ir izveidot platformu vietējiem un starptautiskiem laikmetīgās mākslas projektiem un nodrošināt to pieejamību plašākai auditorijai. Līdz ar ienākšanu jaunajās telpās, nācis klāt vēl viens mērķis – izveidot Preses namu par vietu, ko apskatīt vēlēsies visi no Arktikas līdz Antarktīdai, norāda centra pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!