Foto: F64

Jelgavā, skvērā aiz Jelgavas kultūras nama, sestdien, 20. oktobrī beidzt tika atklāts latviešu dziedātājai Norai Bumbierei veltītais piemineklis, ko ar aizkavēšanos veidojis tēlnieks Kārlis Īle.

Uz latviešu estrādes leģendas piemiņas mākslas darba atklāšanu bija ieradušies viņas kādreizējie skatuves biedri Viktors Lapčenoks un Margarita Vilcāne, kā arī Nora Bumbieres fonda pārstāvji un dziedātājas talanta cienītāji.

Piemineklis ir 6,20 metrus augsta nerūsējošā tērauda skulptūra ar bronzas kļavu lapām, bet metāliskās piemiņas zīmes pamatne veidota no granīta.

Kārļa Īles metāla kompozīcija "... sadedz, savu balsi meklējot" tika izvēlēta vairāku kārtu balsojumos skiču konkursos kopš 2009.gada. Pieminekli bija plānots atklāt jau šī gada 21. septembrī, tomēr nolktajā laikā tas nebija pabeigts un tēlnieks Kārlis Īle tika apvainots necienīgā attieksmē pret dziedātājas piemiņu un līdzekļu izšķērdēšanā.

Pieminekļa pabeigšanai tēlniekam Īlem esot pietrūcis 24 – 32 darba stundas. Taču Nora Bumbieres fonda pārstave Māra Zustrupa izplatīja paziņojumu, kurā bija teikts, ka fonds nevaino Kārli Īli pieminekļa laicīgā nepabeigšanā.

Pieminekļa atklāšanas dienā Jelgavas kultūras namā notika Noras Bumbieres fonda rīkotā Latvijas jauno vokālistu konkursa fināls un koncerts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!