Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs un ministrijas valsts sekretāre Laimdota Straujuma informēja Francijas darba devēju konfederācijas (MEDEF International) prezidentu Žanu Burellu, MEDEF Parīzes pārstāvniecības prezidentu Remī Robinē – Duffo un viņu pavadošo delegāciju par iespējām iesaistīties pašvaldības sadarbības projektos.
MEDEF pārstāvji galvenokārt interesējās par infrastruktūras attīstības jautājumiem Latvijā, piemēram, par ūdensapgādes, siltumapgādes, atkritumu apsaimniekošanas, energoapgādes un sabiedriskā transporta attīstības perspektīvām. Viesi izrādīja interesi arī par iespēju Francijas uzņēmējiem sadarboties ar Latvijas pašvaldībām, lai kopīgi risinātu šīs problēmas, informēja ministrijas Komunikācijas nodaļā.

Ministrs skaidroja Francijas uzņēmējiem iespējas iesaistīties konkrētos pašvaldību projektos kā sadarbības partneriem. Štokenbergs informēja Francijas delegācijas pārstāvjus par infrastruktūras attīstībai Latvijā piešķirtajiem vairāki simts miljoni latu, kas tuvāko gadu laikā tiks ieguldīt, lai sakārtotu dažādus infrastruktūras objektus pašvaldībās.

Francijas delegācijas dalībnieki īpašu interesi izrādīja par Latvijas sekmēm Eiropas Savienības (ES) fondu apguvē un ministrijas lomu šajā procesā, kā arī uzdeva jautājumus par izglītības un kvalificēta darbaspēka trūkumu Latvijā.

Štokenbergs viesiem atklāja, ka viņa kā ministra galvenā prioritāte ir radīt visiem Latvijas iedzīvotājiem vienlīdz labus dzīves apstākļus neatkarīgi no tā vai cilvēks dzīvo Rīgā, vai reģionos. Tāpēc ministrija ir panākusi ES līdzfinansējumu 263 miljonu eiro (184,8 miljonu latu) apmērā novirzīšanu pilsētu infrastruktūras projektu realizēšanai 17 nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros. Ministrs ir pārliecināts, ka tas veicinās policentrisku visas valsts izaugsmi.

Vizītes noslēgumā ministrs Francijas delegācijas pārstāvjiem pateicās par līdzšinējo abu valstu labo sadarbību vienojās par šīs sadarbības attīstīšanu un stiprināšanu.

Vizīte notika festivāla "Francijas pavasaris Latvijā 2007". Festivāla organizēšanā piedalās arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!