Foto: F64
Rīgas domes apbalvojums "Gada rīdzinieks" šogad piešķirts Latvijas Nacionālās operas direktoram Andrejam Žagaram, portālu "Delfi" informē domes pārstāvji.

Atbilstoši nolikumam, to piešķir cilvēkam, kurš ar savu talantu un darbu ir veicinājis Rīgas atpazīstamību, pievērsis sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai, tā veicinot tās attīstību un radot interesi par to.

Rīgas domes apbalvojumus par ieguldījumu Rīgas tēla veidošanā un popularizēšanā saņems arī kinodokumentālists Hercs Franks, festivāla "Baltijas pērle" organizatore Marina Ļipčenko, šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, starptautiskā Nordea Rīga maratona organizators Aigars Nords.

Savukārt apbalvojumu nominācijā "Nozīmīgs zinātniskais pētījums humanitārajās un eksaktajās zinātņu nozarēs", ko Rīgas dome pasniedz sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju, saņems LZA akadēmiķis Andris Šternbergs par cietvielu fizikas attīstīšanu un Rīgas zinātniskās skolas vārda nešanu pasaulē.

Pretendentus nominācijai var izvirzīt ikviens rīdzinieks. Šogad pašvaldībā tika saņemtas 273 pieteikumu anketas, kurās apbalvojumam izvirzīti 35 kandidāti.

Iesūtītos pieteikumus izvērtēja žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova vadībā. Žūrijā iekļauti arī Latvijas Nacionālā muzeja direktore Māra Lāce, Rīgas Tehniskās universitātes rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, žurnālisti Ina Oškāja un Viesturs Serdāns, mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis, kā arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!