Foto: F64
Nākamvasar gaidāmo XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV deju svētku galvenais mākslinieks būs Ivars Mailītis, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā publicētais konkursa paziņojums.

Mailītis veidos arī svētku noslēguma koncerta scenogrāfiju. Viņš bija vienīgais, kurš konkursā iesniedza pieteikumu, un par minēto pienākumu veikšanu viņš saņems 7303 latus (bez PVN).

Šie nebūs pirmie dziesmu svētki, kuru rīkošanā Mailītis iesaistījies, ‒ viņš bijis arī vairāku iepriekšējo gan vispārējo, gan skolēnu dziesmu un deju svētku galvenais mākslinieks, liecina aģentūras BNS arhīvs.

Jau vēstīts, ka XXV Vispārējie latviešu dziesmu un XV deju svētki notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku atklāšana vienlaikus plānota gan galvaspilsētā ar virsdiriģentu un virsvadītāju godināšanu Dziesmu svētku parkā, gan Latvijas novados.

Rīgā svētki notiks 19 vietās. Par nākamo dziesmu un deju svētku norises vietām apstiprinātas "Arēna Rīga", Dailes teātris, "Daugavas stadions", Doma baznīca, Doma laukums, Viesturdārzs ( Dziesmu svētku parks), Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs, Latvijas Leļļu teātris, Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejs, Latvijas Universitātes Lielā aula, Lielā ģilde, Mazā ģilde, Mežaparka Lielā estrāde, Rīgas Latviešu biedrības nams, Rīgas pilsētas izstāžu zāle "Rīgas Mākslas telpa", Rīgas Svētā Jāņa baznīca, Vērmanes dārzs, Starptautiskais izstāžu centrs Ķīpsalā un koncertzāle "Ave Sol".

Svētku programmu veido svētku atklāšanas norises Latvijas novados un pilsētās, svētku atklāšana Rīgā, svētku virsdiriģentu un virsvadītāju godināšana, svētku dalībnieku gājiens, četras deju lieluzveduma izrādes, svētku dalībnieku balle, senioru koru un deju kolektīvu koncerts.

Svētku nedēļā Rīgā notiks pieci konkursi – fināli koriem, deju kolektīviem, pūtēju orķestriem, kokļu ansambļiem un vokālajiem ansambļiem, lai noteiktu mākslinieciski augstvērtīgākos kolektīvus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!