Foto: F64

Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) apmeklētāju apskatei būs atvērta no ceturtdienas, 12.jūnija, preses konferencē par bibliotēkas nodošanu ekspluatācijā un atvēršanas pasākumiem pastāstīja LNB direktors Andris Vilks.

Apmeklētājiem četras dienas būs pieejami visi septiņi stāvi.

No 12. jūnija līdz 15. jūnijam notiks LNB stāvu atvēršanas pasākums "Kaskādes". Vilks norādīja, ka "Kaskādēs" tiks parādīts viss, ko piedāvās LNB.

Sākot no 17.jūnija, apmeklētājiem būs pieejams arī grāmatu klāsts mezonīna 2. un 3.stāvā.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL- TB/LNNK) pauda gandarījumu, ka sarežģītākā, lielākā un, viņasprāt, arī skaistākā kultūras būve varēs sākt darbu ar pilnu jaudu. Ministre izteica cerību, ka LNB nostiprinās savu lomu kā Latvijas brīvības simbols un arī kā nacionāls izglītības un izcilības centrs.

Jau ziņots, ka "Gaismas pils" oficiālā atklāšana jeb ēkas inaugurācija notiks šī gada 29. augustā, bet jau tagad norit aktīvs sagatavošanās darbs, lai augusta nogalē bibliotēka sniegtu apmeklētājiem visu pakalpojumu klāstu.

Kā ziņots, piektdien, 6. jūnijā, LNB jaunā ēka tika pieņemta ekspluatācijā. LNB ēkas būvniecība tika sākta 2008.gada jūnijā.

Tās būvdarbus veica "Nacionālā būvkompāniju apvienība", ko veido trīs lielākie Latvijas būvuzņēmēji - SIA "Re&Re", AS "RBSSKALS" un SIA "Skonto būve".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!