Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Google" projekta "Chrome Experiments" ietvaros izstrādājusi interaktīvu tiešsaistes karti, kurā attēlota rakstnieka Dž.R.R.Tolkīna grāmatās aprakstītā Viduszeme.

Kartē, kuru pasaules lielākā interneta kompānija veidojusi kopā ar kinokompāniju "Warner Bros." un aģentūru "North Kingdom", ikviens pagaidām var izpētīt trīs grāmatā aprakstītās vietas - Troļļu augstienes, Rivendellu un Saurona pili Dol-guldoru. Par katru vietu pieejams neliels apraksts, attēli no filmas un neliela spēle.

Drīzumā "Google" sola papildināt informāciju par vēl trim vietām - Tranduila alu sistēmu, ezeru pilsētu Esgarotu un Vientuļo kalnu jeb Ereboru. To vieta uz Viduszemes kartes ir norādīta jau patlaban, taču tie nav apskatāmi tuvumā.

Paredzams, ka karte pilnībā būs gatava un izmēģināma līdz ar filmas triloģijas otrās filmas "Hobits: Pūķa Smoga iznīcināšana" pirmizrādi ASV šā gada 13. decembrī.

Jau rakstīts, ka pirmā sērija "Hobits: Negaidītais ceļojums" iznāca 2012.gada decembrī un nopelnīja vairāk nekā miljardu ASV dolāru. Pēc interneta vietnē IMDB.com publicētajiem datiem, filmas ražošanā tika ieguldīti 180 miljoni dolāru. Savukārt trešās sērijas "Hobits: Turp un atpakaļ" pirmizrāde gaidāma 2014.gada decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!