Foto: Shutterstock

Starptautiskais jaunā teātra festivāls "Homo Novus" un interneta žurnāls "Satori" sadarbībā ar Normunda Naumaņa biedrību aicina jauniešus pieteikties teātra kritikas darbnīcai, portālu "Delfi" informē projekta veidotāji.

Vidusskolas vecuma jaunieši no 15 līdz18 gadiem aicināti pieteikties teātra kritikas darbnīcai, kas notiks "Homo Novus" festivāla sagatavošanas un norises laikā no 28. augusta līdz 10. septembrim.

Radošā darbnīca ir domāta jauniešiem, kuriem ir interese par laikmetīgo teātri un deju Latvijā un pasaulē, izrāžu veidošanas procesu, kā arī vēlme iemācīties rakstveidā formulēt savas domas un izjūtas pēc izrādes noskatīšanās. Dalībnieku atlasē tiks vērtēta motivācija piedalīties, atvērtība un spēja paust individuālu viedokli, kā arī gatavība rakstīt par festivāla izrādēm un publicēt uzrakstīto interneta žurnālā "Satori" (satori.lv) un festivāla mājas lapā (homonovus.lv).

Radošās darbnīcas laikā tās dalībnieki apmeklēs festivāla "Homo Novus" izrādes, tiksies ar māksliniekiem, piedalīsies rakstīšanas nodarbībās, diskusijās un saņems profesionāla padomdevēja ieteikumus savu pirmo recenziju tapšanā. Darbnīcas vadītājs ir rakstnieks un publicists Pauls Bankovskis. Iespēju robežās nodarbības tiks plānotas tā, lai netraucētu apmeklēt skolu.

Motivācijas vēstuli (350 vārdi), kas iekļauj pamatojumu dalībai darbnīcā, informāciju par sevi un gadījumā, ja tāds ir, tekstu par kādu mākslas notikumu (nav jābūt publicētam), lūdzam sūtīt uz e-pastu: santa.remere@gmail.com līdz 2015. gada 14. augustam. Informācija pa tālruni 23775432 (Santa Remere). Ar festivāla programmu var iepazīties www.homonovus.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!