Ķekavā 4. jūnijā pulcēsies gandrīz septiņsimt bērnu no visa Ķekavas novada, lai piedalītos X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku ieskaņas koncertā "Skandinām, dimdinām pāri visam novadam", portālu "Delfi" informē pašvaldības pārstāvji.

Koncertu rīko Ķekavas novada pašvaldība, un tajā varēs vērot 32 bērnu un jauniešu interešu izglītības pulciņu daudzveidīgo priekšnesumus gan no Dziesmu un deju svētku repertuāra, gan no citus priekšnesumus.

"Šis būs vērienīgākais koncerts kopš novada izveidošanas, tajā dzirdēsim visu novada bērnu un jauniešu koru dziedājumu, tostarp, arī Baložu vidusskolas zēnu kori, kas aizvada savu pirmo darbības gadu. Tāpat būs tautas deju kolektīvi, kultūras namu bērnu un jauniešu kolektīvi, Ķekavas Mākslas skolas audzēkņi, mākslas konkursa "Tērpies zaļāk!" dalībnieki, kuri demonstrēs tērpu kolekcijas no videi draudzīgiem materiāliem, Ķekavas Mūzikas skolas orķestris un daudzi citi interešu izglītības pulciņu bērni," stāsta pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta daļas vadītājas vietniece Linda Zaķe.

Koncertā piedalīsies arī bērnu un jauniešu kori no Salaspils novada, ar kuru Ķekavas novadam noslēgta vienošanās protokols par sadarbību izglītībā, kultūrā un sportā.

Ieskaņas koncerts sāksies pulksten 18.00 Ķekavas sākumskolas sporta laukumā – Skolas ielā 2, Ķekavā.

Savukārt pēc Dziesmusvētku ieskaņas koncerta no pulksten 21.00 līdz 23.00 notiks rokfestivāls "Bliez no bedres `10", kurā piedalīsies astoņas labākās jaunās dažādus rokmūzikas paveidus spēlējošas grupas no visas Latvijas – "Between the Lines", "Can_Zone", "Klusā Stunda", "Man-hu", "Mismach", "Sacramental", "Seat Free" un "The Highway". Katra izpildīs vienu obligāto dziesmu savā kaverversijā un divas orģināldziesmas. Bet rokfestivāla viesmākslinieku statusā uzstāsies grupa "Tumors" un pagājušā gada skatītāju simpātiju balvas ieguvēji "The Afternoon".

Rokfestivāls Ķekavā notiks jau otro gadu, un tā mērķis ir veicināt jauno rokgrupu profesionālo attīstību un popularitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!