Foto: DELFI
Ceturtdien, 20. novembrī, uzsākta Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē centrālās pasākumu norises vietas Rīgā – Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) – atsevišķu telpu pielāgošana prezidentūras vajadzībām. Sākot ar rītdienu, 21. novembri, uz bibliotēkas 3. stāvu pakāpeniski pārcelsies atsevišķas lasītavas un to krājuma daļas.

Šobrīd tiek veikta mēbeļu izjaukšana un pārvietošana no bibliotēkas Mezonīna un 2. stāva publiskās zonas uz augšējiem stāviem.

21., 22. un 23. novembrī lasītājiem nebūs pieejama Ekonomikas un tiesību zinātņu lasītava, bet 25. novembrī slēgta būs Uzziņu un informācijas centra Jāņa Pāvila II lasītava, kā Jaunākās periodikas un Periodikas lasītavas.

Bibliotēkas pārstāvji atvainojas par sagādātajām neērtībām (tostarp īslaicīgiem trokšņiem) un atgādina, ka 24. novembrī LNB būs slēgta sakarā ar "spodrības dienu".

ES prezidentūras laikā jaunuzceltā LNB ēka – Gaismas pils – kļūs par vienu no Latvijas prezidentūras atpazīstamības simboliem. Prezidentūra ir iespēja bibliotēkai apliecināt savu spēju būt ne tikai nācijas intelektuālās atmiņas un zināšanu krātuvei, bet arī jaunas pieredzes un kultūru mijiedarbības vietai.

Lai informētu par Gaismas pili un tās nozīmi prezidentūras laikā, ir sagatavots informatīvs video materiāls angļu un latviešu valodā.

Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē norisināsies no 2015. gada 1. janvāra līdz 2015. gada 30. jūnijam. Tās pasākumu nodrošināšanai tiks izmantotas telpas četros Latvijas Nacionālās bibliotēkas stāvos (-1., 1., Mezonīna, 2.).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!