Foto: Publicitātes foto
Būvkompānija "Merks" izdevusi grāmatu par Liepājas koncertzāles būvniecību "Lielais dzintars – vēja mūzika stiklā, metālā un betonā". Vairāk nekā simts lapaspušu biezajā grāmatā aplūkojami būvniecības laikā uzņemtie fotoattēli un būvniecības procesu apraksti latviešu un angļu valodā.

Grāmatā apkopoti interesanti, līdz šim plašākai publikai nezināmi fakti par būvniecības norises gaitu, izaicinājumiem, ar kādiem saskārušies kompānijas inženieri un būvnieki, kā arī pieredzes stāsti, kas būs noderīgi gan būvniecības profesionāļiem, gan citiem interesentiem.
Kā iepriekš ziņots, vērienīgā Liepājas koncertzāles celtne tika uzbūvēta divu gadu laikā, no 2013. gada augusta līdz 2015. gada augustam.

Trīsdesmit metrus augstās ēkas kopējā platība ir 14.6 tūkstoši kvadrātmetru, būvtilpums vairāk kā 82 tūkstoši kubikmetru, savukārt dzintarkrāsas stiklotās fasādes platība – 4.5 tūkstoši kvadrātmetru.

"Lielais dzintars" ir viens no pēdējo gadu apjomīgākajiem būvprojektiem ne tikai Liepājas, bet visas Latvijas mērogā, kas izvirzīts un saņēmis vairākas atzinības nacionālā un starptautiskā mērogā. Konkursā "Gada labākā būve 2015" Liepājas koncertzāle, kuras celtniecībā kopumā izmantoti teju 13 tūkstoši kubikmetru betona, saņēmusi balvu kā latviskākā celtne, savukārt starptautiskajā arhitektūras konkursā "Architizer A+ Awards" celtne ieguvusi publikas balsojuma balvu kategorijā "Koncertzāle/teātris".

Koncertzāle "Lielais dzintars" nominēta arī Latvijas Arhitektūras gada balvai 2016.

Grāmata iegādei pieejama "Lielā dzintara" Informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!