Foto: Publicitātes attēli
Pie Latvijas lasītājiem nonākusi Latvijas Vācu savienības izdota jauna grāmata ""Vācu arhitekti Latvijā", kas pirmo reizi izvērstā formātā vēsta par vienu no nozīmīgākajām Latvijas kultūras mantojuma vērtībām daudzu gadsimtu garumā – vācu izcelsmes arhitektu būvmākslu Latvijā.

Grāmatas mērķis ir parādīt Latvijas un Vācijas starptautisko kultūras dialogu arhitektūras kontekstā, pozicionējot Latviju kā veiksmīgu radošās izpausmes vietu ne tikai pagātnē, bet arī mūsdienās. Grāmata "Vācu arhitekti Latvijā" ir vēstījums ne tikai par Latvijas arhitektūru, bet arī par vēsturi un kultūru mijiedarbi cauri laikiem, kā arī par arhitektūras valodu, kas izmantojot dažādiem vēstures periodiem raksturīgus izteiksmes līdzekļus pauž tās radītāju individuālo savdabību un nacionālo identitāti.

Latvijas Vācu savienība uzaicināja grāmatas tapšanā iesaistīties Latvijā pazīstamus arhitektūras, mākslas un kultūras vēstures ekspertus, kas izteica savu redzējumu par vācu izcelsmes arhitektu pienesumu Latvijas kultūrā. Grāmatas autori ir: Jānis Krastiņš, Ojārs Spārītis, Imants Lancmanis, Pēteris Blūms, Jānis Lejnieks, Eižens Upmanis un Jānis Dripe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!