Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Eļļas gleznu, kas tiek uzskatīta par nacistu diktatora Ādolfa Hitlera maz zināmas bijušās mīļākās portretu, nākamnedēļ Vācijā izsoļu namā "Weidler" izsolīs ar sākuma cenu 60 tūkstoši eiro, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

1916. gadā radītajā 63 x 48 centimetrus lielajā gleznā, uz kuras redzams Hitlera paraksts, attēlota francūziete Šarlote Lobžuā, kuru viņš satika Pirmā pasaules kara laikā Francijā. "Meitenes portretu" ("Portrait of a Girl") ap 1967. gadu iegādājušies flāmu rūpnieki, bet pēc tam tas ticis izstādīts mākslas galerijās Japānā.

Gleznā attēlota jauna sieviete ar sarkanu lakatu uz galvas, kas met ēnu uz viņas seju. Mugurā sievietei ir gaišas krāsas blūze, kas no kakla daļas uz leju ir atvērta, skatam daļēji atklājot krūtis.

Hitlers ar glezniecību peļņas nolūkos nodarbojās pagājušā gadsimta divdesmitajos gados, pirms nāca pie varas un iesaistīja Vāciju Otrajā pasaules karā.

2015. gadā "Weidler" izsoļu nams pārdeva Hitlera akvareli, kurā redzama Neišvānšteinas pils Bavārijā par 100 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!