Foto: AP/Scanpix

Atzīmējot 50 gadus kopš "The Beatles" pirmā albuma "Please, Please Me" izdošanu, šī gada 22. martā izsolē nonāks iepriekš nepublicētu grupas dalībnieku fotogrāfiju negatīvi no "bītlu" pirmās turnejas ASV 1964. gadā, raksta ārvalstu prese.

Kopumā tiks piedāvātas 65 kadri, tai skaitā vairāki momentuzņēmumi no koncertiem, piemēram, Džordžs Harisons, spēlējot savu sarkano "Rickenbacker" ģitāru, kas redzama arī filmā "A Hard Day's Night", aizskatuves kadri un citi būtiski mirkļi.

Fotogrāfijās fiksēti "The Beatles" dalībnieki preses konferencē Lasvegasas viesnīcā "Sahara", privātā balītes Beverlihilzā kopā ar "Capitol Records" prezidentu Alanu Livingstonu, u.c.

"The Beatles" ASV pirmo reizi uzstājās 1964. gada februāri populārajā Eda Salivana šovā, bet jau augustā devās savā pirmajā ASV koncertturnejā, nospēlējot virkni izpārdotu koncertu.

Fotogrāfiju īpašnieks bijis fizikas doktors, zinātnieks Roberts Beks, kurš nomira 2002. gadā, atstājot ievērojamu fotogrāfiju un foto negatīvu arhīvu.

Ilustrējot "The Beatles" panākumus ASV, lielākoties bijušas pieejamas un ir publicētas bildes no grupas vēlākajiem koncertiem 1965. un 1966. gadā, taču pirmās turnejas fotogrāfijas plašāka publika redzējusi reti vai vispār nemaz.

Foto negatīvi tiks pārdotas kopā ar autortiesībām un tiek lēsts, ka to cena varētu sasniegt 10 līdz 15 tūkstošus britu mārciņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!