Foto: LETA
13. jūnijā viesnīcā Grand Palace Hotel notika oficiālā "Ineses Galantes fonda" preses konference, portālu "Delfi" informē "Ineses Galantes fonda" pārstāve Gunta Skalberga.

Preses konferencē piedalījās Inese Galante – operdziedātāja, fonda dibinātāja, Diāna Galante – festivāla "Summertime –aicina Inese Galante" producente, fonda dibinātāja, Vaira Vīķe Freiberga – bijusī valsts prezidente, vairāku Latvijas un starptautisku fondu patronese, Diāna Čivle – nodibinājuma "Rīga 2014" vadītāja, Sergejs Jēgers – operdziedātājs, kontrtenors, ilggadējs festivāla "Summertime - aicina Inese Galante" mākslinieks un ievērojamais latviešu tenors Aleksandrs Antoņenko, kuru viņa talanta cienītāji šogad varēs satikt festivālā "Summertime - aicina Inese Galante".

Jaunizveidotais fonds radīts ar mērķi atbalstīt jaunos talantus - mūziķus, dodot viņiem iespēju attīstīt un realizēt savu talantu, bet jau atzītiem māksliniekiem, kuri lielākoties uzstājas ārzemēs, palīdzēs regulāri sniegt koncertus arī savā dzimtenē. Fonds nodarbosies ar dažādu kultūras projektu organizēšanu - tie būs gan koncerti, gan teātra izrādes, gan izstādes. Fonda dibinātāji lielu uzmanību pievērsīs tam, lai kultūra būtu sasniedzama ikvienam Latvijas iedzīvotājam, neskatoties uz viņa sociālo stāvokli un dzīves vietu, kas paredz vairāku koncertu un mākslas projektu organizēšanu Latvijas reģionos. Fonda ietvaros tiks realizēti arī daudzi labdarības projekti. Tāpat Ineses Galantes fonds turpmāk organizēs festivālu "Summertime - aicina Inese Galante", kurš šogad norisināsies no 12. līdz 18. augustam Jūrmalā Dzintaru koncertzālē.

Saistībā ar fonda darbību, mākslinieces radošā darbība daudz vairāk norisināsies Latvijā. Inese Galante plāno savas profesionālās zināšanas un mīlestību pret mūziku nodot tālāk jaunajiem talantiem, regulāri organizējot savas un citu pasaulslavenu profesoru meistarklases Latvijā.

"Es vēlos atmaksāt Latvijai par to atbalstu, ko šī zeme man ir devusi, kad vēl tikai veidojos par operas dziedātāju, par lielo tautas mīlestību visu šo gadu garumā. Man ir bijusi tā svētība, savā dzīves ceļā satikt lieliskus skolotājus, cilvēkus, kuri mani ir atbalstījuši, dalījušies savās zināšanās, dzīves pieredzē un mīlestībā. Es vēlos turpināt šo ceļu un dāvāt iespējas attīstīties un realizēties jaunajiem talantiem, kuri būs tie, kas veidos jauno ierakstu Latvijas kultūrā," saka Fonda dibinātāja Inese Galante.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!