Foto: Publicitātes foto

No 7. novembra interesenti dažādās Latvijas pilsētās varēs noskatīties mūziķa Arstarulsmirus pirmo stand-up comedy izrādi "Iekšējās balsis", portālu "Delfi" informē Arstarulsmirus.

"Jau Gustavo laikā, iedvesmojies gan no krieviski, gan angliski runājošu humoristu priekšnesumiem, ar publiku mēģināju komunicēt stand-up comedy manierē," stāsta Arstarulsmirus. Šodien viņš piedāvā pilnmetrāžas stand-up comedy izrādi.

Komentējot stāvizrādi* (precīzs un ļoti apšaubāms tulkojums jēdzienam stand-up comedy) "Iekšējās balsis", autors saka: "Man ir 36 gadi un es arvien biežāk pamanu, ka sarunu biedri izvēlas mani uzrunāt uz jūs. Līdz šim es to uztvēru kā cieņas izpausmi, taču pēdējā laikā man šķiet, ka viņi vienkārši mani uzrunā daudzskaitlī."

"Iekšējās balsis" ir humoristisks, pašironisks monologs par cilvēka iekšējās pasaules daudzslāņainību. Stāvizrādes pamatā ir kuriozi un pārpratumi, kas rodas vienmēr pretrunīgā, bet ne vienmēr sakarīgā iekšējā dialoga rezultātā, kad cilvēks ir pārlieku iedvesmots, seksuāli uzbudināts vai savā pašpārliecinātībā sadomājies, ka viņa sakāmais ir tiešām svarīgs.

"Pat tik romantiskā situācijā, kad meitene, maigi raugoties man tieši acīs, lēnām un jutekliski saka Es tevi..., man absolūti nevietā sanāk viņas vietā pabeigt teikumu, pasakot ...redzu?!," tā Arstarulsmirus. "Ja lasot šo aprakstu, jūsu iekšējās balsis kaut ko protestē, neklausieties tajās, labāk nāciet un paklausieties manējās!"


Stāvizrādes notiks:
7. un 8. novembrī Rīgā kino "Splendid Palace",
6. decembrī Cēsu "Vidzemes koncertzālē",
11. decembrī Liepājas olimpiskā centra "Rožu zālē",
20. decembrī Ventspilī teātra namā "Jūras vārti".

Līdz pirmizrādei notiks vairākas darba izrādes: 14. septembrī kafejnīcā "Vest" un 30. septembrī klubā "Piens", kas definējamas kā publiski mēģinājumi, kuru ietvaros autors kopā ar skatītājiem testēs gala izrādē iekļaujamo materiālu.

Darba izrāžu uzdevums ir intīmā un atvērtā komunikācijā ar skatītājiem pārbaudīt darba materiālu, lai rezultātā taptu jau auditorijas izvērtēts un autora izrediģēts stāstījuma monologs, kas tiks prezentēts pirmizrādē, 7. novembrī.

Biļetes nopērkamas "Ekase.lv" un k/t "Splendid Palace" kasē. "Ekase.lv" ziņo, ka, sākot ar 2. septembri, "Splendid Palace" kasē varēs iegādātās visas "Ekase.lv" piedāvātas biļetes; kases darba laiks katru dienu no plkst. 10 līdz 20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!