Foto: Shutterstock

Festivāls "Gara Vasara" šogad notiks no 20. līdz 26. jūlijam Līgatnes pagasta "Ratniekos" un tā programmu veidos vairāk nekā 60 garīgo prakšu skolotāju un mūziķu no visas pasaules, vēsta festivāla organizatori.

Septiņu dienu festivāls būs sadalīts divās daļās – piecu dienu pamata programma ar padziļinātām nodarbībām un speciāla nedēļas nogales programma plašākam interešu lokam, kas sauksies "Gara Vasara OPEN".

"Gara Vasara" ir lielākais meditācijas prakšu un garīgās izaugsmes festivāls Baltijā. Kopš tā dibināšanas 2010. gadā, festivāls ir iepazīstinājis ar vairākiem simtiem izcilu, starptautiski atzītu garīgo prakšu skolotāju un mūziķu, un tā atvērto, mīlestības pilno atmosfēru novērtējuši arī vairāki tūkstoši apmeklētāju, piedaloties nodarbībās, lekcijās, aktivitātēs un koncertos, stāsta rīkotāji.

Festivāla mērķis ir veidot vidi, kurā meklētājiem iepazīties ar dažādiem garīgo zināšanu un prakšu virzieniem, satikt savu skolotāju un atklāt savu iekšējo potenciālu. Jau tradicionāli tas tiek veidots, cienot dažādas pasaulē sastopamo tradīciju zināšanas un pašattīstības ceļus, tāpēc programmā tiek iekļauts iespējami daudzveidīgāks saturs.

Dalībnieki var izvēlēties apmeklēt vairāk nekā simts iedvesmojošu festivāla programmas notikumu - jogu, meditāciju, kustību un citas pašizziņas un radošās prakses. Festivāla noskaņu papildina unikālu pasaules mūziķu koncerti un skaņu meditācijas, vēsta festivāla organizatori. 

Turpinot tradīciju, arī šogad vairāk nekā 60 skolotāju un mūziķu no visas pasaules piedāvās piedalīties meistarklasēs, nodarbībās, lekcijās, un koncertos. Festivālā būs iespēja iepazīties ar tādiem garīgajiem skolotājiem kā Hariprem Swami (Holande/Indija), Arkady Shirin (ASV), Neeru (Austrija/Indija), Zarey (Ukraina), Vladislavs Kenga (Krievija/Latvija) un citiem. 

Koncertos un skaņu meditācijās uzstāsies Herbert Quinteros (Peru), Davide Swarup (Itālija), Pepe Danza (Urugvaja/Izraela), Avi Adir (Holande/Izraela), Julien Moretto (Francija), Igor Ezendam un Arianna Artioli (Holande), Alīcija un Ričards Eiliakas (Lietuva) un citi mūziķi.

Pilnīgāku informācija par programmu pieejama festivāla mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!