Ministru prezidents Aigars Kalvītis tikās ar Francijas Republikas Nacionālās asamblejas prezidentu Patriku Oljē, kurš ieradies Latvijā oficiālā vizītē. Galvenā uzmanība sarunas laikā bija veltīta ekonomiskās sadarbības stiprināšanai starp abām valstīm, informēja Valsts Kancelejā.
Ministru prezidents un Francijas Nacionālās asamblejas prezidents bija vienisprātis, ka tādi kultūras pasākumi kā festivāls "Pārsteidzošā Latvija" Francijā un "Francijas pavasaris Latvijā" ir viens no veidiem, kā sekmēt abu valstu iedzīvotāju savstarpēju interesi, veicināt ekonomisko, politisko un kultūras sadarbību.

Kalvītis uzsvēra Latvijas interesi pastiprināt sadarbību ar Franciju ekonomikā, stiprināt kontaktus valstu un pašvaldību līmenī un atzīmēja, ka vairākas Latvijas pašvaldības jau sadarbojas ar partneriem Francijā.

Latvijas valdības vadītājs apliecināja vēlmi palielināt Francijas kā industriālas lielvalsts investīcijas Latvijas rūpniecībā un ražošanā, lai sekmētu ražošanas uzņēmumu atjaunošanu Eiropas Savienības līmenī.

Ministru prezidents atzina, ka Latvija īpaši novērtētu Francijas pieredzi enerģētikā, īpaši kodolenerģijas izmantošanā ilgtermiņa ekonomikas attīstībā, kas ir aktuāls jautājums Baltijas valstīm, kuras plāno būvēt kopīgu atomelektrostaciju.

Kalvītis akcentēja šīs divas galvenās jomas, kurās Latvija vēlas ciešāku sadarbību ar Franciju, tomēr neizslēdza arī citus jautājumus, kā, piemēram, pieredzes apmaiņu ar Francijas pārtikas ražošanas uzņēmumiem.

Oljē apliecināja arī Francijas vēlmi stiprināt abu valstu ekonomisko sadarbību un informēja, ka Francijas delegācijas sastāvā Latvijā ir ieradušies uzņēmēji, kuri plāno apmeklēt Jelgavu, lai veidotu sadarbību ar pilsētas pašvaldību un uzņēmējiem.

Francijas Nacionālās asamblejas prezidents pauda gatavību personiski sekmēt kontaktu veidošanu ar Francijas uzņēmējiem un pēc atgriešanās Francijā aicināt rūpniecības uzņēmumus aktīvāk investēt Latvijas rūpniecībā.

Kalvītis un Oljē pauda apņemšanos stiprināt Latvijas un Francijas sadarbību, padarīt to spēcīgāku un strukturētāku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!