Jūnija beigās portāls "Delfi" jau informēja par krāpniecības gadījumiem saistībā ar gaidāmā festivāla "Positivus" biļešu tirdzniecību.

Kā portālu "Delfi" informēja festivāla preses pārstāve Linda Igolniece, visbiežāk nederīgo biļešu tirgotāji cilvēkiem piedāvā ārzemju biļešu sistēmās iegādātas Positivus festivāla biļetes, kuras vairumā gadījumu pirktas ar viltotu kredītkaršu datiem.

Šoreiz krāpnieki bija ķērušies klāt Swedbank norēķina karšu lietotājiem.

Paziņojumā, kas 3.jūlijā tika izplatīts internetā, vēstīts, ka Swedbank piedāvā akciju - tikai par 10 latiem iegādāties biļetes uz Positivus festivāla visām trijām dienām. Turklāt summā ir iekļauta arī telts vieta. Savā Twitter vietnē Swedbank noliedz savu saistību ar šo "kārdinošo" piedāvājumu un aicina tos, kas jau paspējuši to izmantot, nekavējoties sazināties ar banku.

Pamanot internetā ievietoto informāciju par akciju, Positivus pārstāvji nekavējoties sazinājās ar "Swedbank" darbiniekiem, veicot situācijas izvērtēšanu un operatīvus novēršanas pasākumus. Par akciju tika informēta arī Valsts policija, "Delfi" skaidroja festivāla organizatoru pārstāve Maija Anna Ludbārža. Tuvojoties festivālam, aizvien biežāk parādās dažādi krāpšanas gadījumi. Positivus organizatori vēlreiz atgādina uzmanīties no biļešu viltotājiem un krāpniekiem, kā arī nepirkt biļetes "no rokas".

Swedbank pārstāvis Ivars Svilāns paskaidroja, ka konkrētais krāpniecības gadījums tika fiksēts septiņos no rīta un jau deviņos neliešu izveidotā lapa tika slēgta. Lieta ir nodota izmeklēšanai, kas skaidros arī to, cik daudzi festivālu apmeklēt alkstoši cilvēki ir "uzķērušies" uz krāpnieku āķa. Bankas pārstāvis atgādina – neievadiet šaubīgās vietnēs savus sensitīvos datus!

"Positivus", lielākais mūzikas festivāls Baltijā, šogad jau septīto reizi notiks Salacgrīvā. Pirmo reizi festivāls norisināsies trīs dienas - no piektdienas līdz svētdienai - 19., 20. un 21. jūlijā.

Biļetes uz festivālu nopērkamas www.positivusfestival.com, "Biļešu Serviss" kasēs un "Nordea" bankomātos visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!