Foto: Publicitātes foto
Kaņepes Kultūras centrs (KKC) aicina vietējos māksliniekus pieteikties dalībai radošajās darbnīcās jeb "Rīgas performanču dienai", kuras vadīs mākslinieki no Ukrainas, Polijas, Latvijas un Izraēlas, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Darbnīcas notiks no 7. līdz 10. jūnijam, to laikā notiks gan teorētiskas nodarbības, gan dalīšanās pieredzē, gan praktisku uzdevumu pildīšana, lai mācību porcesa rezultātā kopīgi izveidotu unikālu performanci. Darba process notiks angļu valodā. Pieteikumus dalībai KKC pieņem līdz 18. maijam.

Darbnīcas vadīs Marta Bosovska (Marta Bosowska, Polija), Kinreja Heija Maksa (Kineret Haya Max, Izraēla), Gundega Evelone (Latvija), Janrina Šumska (Yaryna Shumska, Ukraina).

"Pirmo "Rīgas performanču dienu" tēma ir vietas sajūta. "Genius loci", kas ir šī pasākuma kodētais nosaukums, latīņu valodā nozīmē "vietas gars". Senie romieši uzskatīja, ka katrai vietai ir savs gars unikāla enerģija," stāsta Kaņepes Kultūras centra vadītāja Liene Jurgelāne, "Katras vietas enerģijas veidošana sākas ar indivīdu. Vieta ir vairāk nekā cilvēka emocionālā un kognitīvā pieredze, tā sevī ietver arī kultūru, uzskatus un praksi. Performancē vieta, telpa ir viens no galvenajiem elementiem, tāpēc mākslinieki pētīs šo elementu padziļināti."

Paralēli radošajām darbnīcām notiks arī semināri, lekcijas, video seansi un publiskas viesmākslinieku performances. Darbnīcās varēs piedalīties tikai tie apstiprinātie "Rīgas performances dienas" dalībnieki, savukārt vakara lekcijas un kino seansi būs pieejami ikvienam interesentam.

Visi "Rīgas performanču dienas" pasākumi ilgs piecas dienas, no 7. līdz 11. jūnijam, darbnīcas notiks no rīta līdz vakaram, savukārt publiskās lekcijas un kinoseansi vakaros. Mācību procesa laikā dalībnieki kopā ar pasniedzējiem radīs unikālu performanci, kas skatītājim tiks demonstrēta 10. jūnijā Kaņepes Kultūras centrā.

Pieteikumu anketa ir pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!