Foto: LETA
Pamatojoties uz Latvijas Nacionālās operas (LNO) likumu, Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi atklātu konkursu uz LNO direktora amata vietu.

Būtiskākie kritēriji amata pretendentiem ir pieredze, izpratne par kultūras nozari un vīzija par LNO attīstību un darbības stratēģiju.

Ministrijas izstrādātais nolikums nosaka, ka pretendentiem jābūt atbilstošai izglītībai, pieredzei vadošā administratīvā amatā, vadot valsts iestādi vai kapitālsabiedrību, izpratnei par iestādes darbību un vadību, zināšanām un izpratnei par kultūras nozari, īpaši par mākslas nozari. Konkursa pretendentiem pieteikumā jāiesniedz vērtējums par LNO līdzšinējo māksliniecisko un finanšu darbību, kā arī jāizstrādā LNO darbības stratēģija nākamajiem trim gadiem.

Detalizēta informācija par prasībām konkursa pretendentiem un iesniedzamajiem dokumentiem KM mājas lapā, sadaļā "Vakances".

Konkursa pieteikumi Kultūras ministrijā, Kr. Valdemāra ielā 11a, Rīgā jāiesniedz 10 dienu laikā pēc sludinājuma publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" - līdz 2011.gada 9.decembrim.

Jau iepriekš ziņots, ka patreizējam LNO direktoram Andrejam Žagaram šī gada decembrī beidzas līgums ar LNO. Viņš bijis operas direktora amatā kopš 1996. gada. Konkursi uz LNO direktora amatu līdz šim nav notikuši, jo tika izmantota LNO likumā paredzētā iespēja līguma termiņa pagarināšanai. Žaagars jau iepriekš paudis gatavību konkursā startēt atkārtoti.

Atgādinām, ka šī gada augustā LNO Simfoniskā orķestra mākslinieku neatkarīgās arodbiedrības pārstāvji pieprasīja atbrīvot Žagaru no LNO direktora amata. Arodbiedrības izplatītajā paziņojumā presei bija teikts, ka direktoram Žagaram un pārējai operas vadībai būtu jāatbild par līdz šim piešķirto valsts dotāciju izlietošanas lietderību. Tomēr Kultūras ministrijas pārstāvji veicot pārbaudes un analizējot audita rezultātus par LNO iepirkumiem un atalgojuma politiku secināja, ka iepirkumu procedūras LNO ir veiktas atbilstoši likumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!