Foto: F64

"Dziesma, deja un mūzika mūs kā cilvēkus, kā tautu, kā nāciju, kā valsti stiprinās," otrdien, atklājot X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, pauda izglītības un zinātnes
ministre Tatjana Koķe (ZZS).

"Tauta saglabā un pārmanto no paaudzes uz paaudzi to, ko vērtē visaugstāk. Mums Latvijā augstā vērtē ir dziesma, deja un mūzika. Par to liecina Dziesmu svētku gadsimtu tradīcijas, par to liecina tas, ka Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki sākušies pirms 50 gadiem un šī ir jubilejas reize – desmitā gadskārta. Paldies ikvienam, kas ir pielicis roku un ielicis sirdi, lai šie dižie svētki Latvijā notiek! Paldies tiem, kas finansiāli atbalstīja šo svētku norisi!" uzrunā svētku dalībniekiem un skatītājiem sacīja ministre.

Viņa norādīja – "ir labi, ka savu dārgāko mantojumu neturam tikai pūra lādē, bet lietojam to, vairojam to un vairojam to caur prieku". "Šajā nedēļā Rīgā būs vairāk nekā 30 tūkstoši dziedātāju, dejotāju un muzikantu, vēl vairāk skatītāju, tāpēc šis prieks būs tūkstoškārtīgs," sacīja Koķe.

"Ticu, ka dziesma, deja un mūzika mūs kā cilvēkus, kā tautu, kā nāciju, kā valsti stiprinās. Ļausimies dziesmai, dejai un mūzikai!" aicināja ministre, pasludinot svētkus par atklātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!