Foto: LETA
Koncertzāle "Palladium", kurā aktīva darbība notiek jau kopš 28.septembra, 19.janvārī beidzot oficiāli pieņemta ekspluatācijā.

Kā pastāstīja Rīgas pilsētas Būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone, uzņēmēji ir iesnieguši visus nepieciešamos dokumentus un ekspluatācijā pieņemšanas komisija 19.janvārī pārliecinājusies, ka visi būvdarbi paveikti atbilstoši projektam, līdz ar to ēkas pirmā kārta - aktieru telpas, koncertzāle un rezerves izeja, kas ir pasākumu organizēšanai primāri nepieciešamās telpas, - beidzot oficiāli pieņemta ekspluatācijā.

Būvniecības projekta otrajā kārtā uzņēmēji plānojuši izbūvēt saimniecības telpas un uzlabot nama fasādi.

Jau ziņots, ka Būvvaldes inspektori pērn 5.decembrī pēc iedzīvotāju aicinājuma veikuši pārbaudi "Palladium" un konstatējuši, ka būve, kurā jau kopš 28.septembra notiek aktīva darbība, koncerti un pasākumi, vēl nav nodota ekspluatācijā.

Uzņēmēji skaidroja, ka primāri rūpējušies par drošības prasību nodrošināšanu koncertzāles telpās, taču vēl nav paspējuši nokārtot formalitātes.

Pēc pārkāpuma konstatēšanas SIA "Palladium Riga" pārstāvji iesniedza Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta izdotu atzinumu, ka ēkā iespējamā bīstamība ir novērsta un no ugunsdrošības viedokļa speciālistiem nav iebildumu būvobjekta pieņemšanai ekspluatācijā, tāpēc koncertzāles darbība netika apturēta.

Rīgas domes Administratīvajā komisijā uzņēmumam 10.janvārī piemērots 3500 latu sodu SIA "Palladium Riga" par būvnormatīvu neievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!