Foto: Publicitātes foto

Darbu iesniegšana fotokonkursam "Gada balva fotogrāfijā" turpinās ļoti aktīvi - divās nedēļās konkursam iesniegti 2100 darbi.

Kā jau ierasts, vispopulārākā bijusi sadaļa "Dabas skaistums", savukārt "Notikumu" kategorijā visvairāk bilžu iesūtīts par pagājušā gada svarīgāko notikumu – XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem, portālu "Delfi" informē konkursa rīkotāji.

Arī šajā nedēļā visčaklāk bildes iesūtītas kategorijai "Dabas skaistums" – 1095 fotoattēls – un tā aplūkota 90 789 reizes. Liela aktivitāte fiksēta arī sadaļā "Cilvēks" – iesniegti 684 attēli un kategorija apskatīta 128 561 reizi. Kas attiecas uz "Notikumiem", te fotogrāfijas entuziasti izlikuši apskatei 323 bildes, kuras pētītas jau 30 359 reizes.

"Liels prieks, ka aktivitāte ir tik liela. Iesūtītās bildes ir ļoti dažādas, bet katru no tām pārskatu ar lielu interesi. Bilžu iesniegšanai atlikušas vēl divas nedēļas, aicinu ikvienu interesentu pārskatīt savas labākās 2013. gada bildes un piedalīties konkursā. Darbus var iesniegt līdz 24. aprīļa pusnaktij.

Pēc tam visus saņemtos darbus skatīs un vērtēs starptautiska žūrija, kas arī noteiks katras kategorijas labākos darbus, kuru autorus apbalvosim ar Nikon fotokamerām, tāpat žūrija no visiem iesniegtajiem atlasīs 100 labākos darbus, kurus mēs izstādīsim," stāsta "Gada balva fotogrāfijā" rīkotāja Inese Dābola.

Fotogrāfijas tiks pieņemtas līdz 2014. gada 24. aprīlim portāla Delfi.lv sadaļā "Gada balva fotogrāfijā" - http://gadafoto.delfi.lv. Konkursam iesniegtie darbi tiks publicēti galerijā gadafoto.delfi.lv un tos varēs apskatīt jebkurš interesents. Tāpat arī paredzēta iespēja nobalsot par savu favorītu.

Savukārt, lai noteiktu kategoriju uzvarētājus, iesūtītos darbus vērtēs starptautiska žūrija.

Kategoriju "Cilvēks" un "Ikdiena" uzvarētāji tiks apbalvoti ar "Nikon Coolpix A" fotokameru, bet kategorijas "Dabas skaistums" laureāts balvā saņems "Nikon 1 V2" fotokameru ar 10-30 un  30-100 mm objektīviem.

Konkursa laureāti tiks paziņoti atklājot 100 labāko darbu izstādi. Tāpat rezultāti tiks publicēti konkursa sadaļā gadafoto.delfi.lv. Konkursa kurators ir Ilmārs Znotiņš, to organizē portāls "Delfi" un aģentūra "Ad Astra" sadarbībā ar AS "Latvijas valsts meži" un "Nikon" atbalstu.

"Konkursa "Gada balva fotogrāfijā 2013" mērķis ir atskatīties uz Latvijas fotogrāfiju gada griezumā, veicināt fotonozares pašvērtību un attīstību, kā arī izcelt gada fotogrāfiskās veiksmes un sveikt autorus. Iesniegtie darbi, tēlaini sakot, veidos kopīgu puzli, kurā mēģināsim atpazīt Latvijas fotogrāfijas rokrakstu un noskaidroti veiksmīgākos darbus katrā kategorijā. Aicinu visus pārskatīt un iesniegt savas 2013. gada foto veiksmes. 


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!