Foto: Kadrs no video
Divu latviešu pasaules apceļotāju Ģirta Smeltera un Kristapa Jēkabsona blogā "100latviesustasti.lv" apskatāms Kualalumpūras studentu video veltījums XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem.

Kā portālu "Delfi" informē Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva, muzikālus sveicienus – iedziedātas latviešu tautas dziesmas – latviešiem sūta Malaizijas galvaspilsētas Kualalumpūras studējošā jaunatne.

1. februārī Smelters un Jēkabsons devās ceļā un veido stāstus par latviešiem ārzemēs, ceļojot apkārt pasaulei. Ceļojuma laikā viņi atspoguļo aizbraukušo latviešu dzīves stāstus, akcentējot tās lietas, ko aizbraukšana no Latvijas tiem ir atņēmusi.

Blogā ceļojuma gaitā tiek publicēti raksti, video un fotogrāfijas. Interneta vietnē saturs tiek veidots stāstu formā, publicējot latviešu dzīvesstāstus un ceļojuma piezīmes, atskatu uz piedzīvoto. Ģirts un Kristaps uzsver: „Mūsu motivācija ir ar savu darbu radīt pievienoto vērtību Latvijas sabiedrībai, pierādīt sev, ka spējam realizēt ideju, kam ticam, gūt neatsveramu pieredzi turpmākajai dzīvei”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!