Ar vokālā improvizētāja Benā Ašiarī un Latvijas vokālās grupas "Putni" koncertu Kuldīgas kultūras centrā piektdien, 23. martā, plkst. 19:00 arī Kuldīgā ieskanēsies festivāls "Francijas pavasaris 2007", portālu "Delfi" informēja Kuldīgas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Dambīte-Damberga.
Franču un latviešu mūziķu tikšanās – koncerta 1. daļā – Benā Ašiarī (Benat Achiary) solo ar perkusijām, 2. daļā – saspēle ar "Putniem" – improvizācijas par latviešu un franču mūziku.

"Apmeties uz dzīvi dzimtās Basku zemes ziemeļos, Benā Ašiarī jau vairākus gadus kalpo valodai un mutiskai izpausmei," komentē koncerta rīkotāji. "Vokālā improvizētāja daiļradē pāri visam ir mīlestība uz dzeju, patiesu emociju izpausmi, to, kas nāk no visdziļākās būtības. Viņa mūzikas vīzija ir garīga. Viņa dziedāšana ir tik ļoti atšķirīga, ka kļūst unikāla. Viņa balss izteic visas cilvēka jūtas, no maiguma līdz dusmām, bet tikpat labi tā var sajaukties ar vēju, pacelties putna lidojumā vai pieņemt vēl abstraktākas formas."

Vokālā grupa "Putni" dibināta 1993.gadā. Šobrīd to veido astoņas dziedātājas, kuras vokālo meistarību guvušas Latvijas profesionālajos koros. Grupas "Putni" repertuārā ir dažādu laikmetu un stilu skaņdarbi, taču īpašu vietu tajā ieņem 20.gadsimta mūzika sieviešu balsīm, nebaidoties no drosmīgiem eksperimentiem mūzikas jaundarbu izpildīšanā. Grupas vadītāja – Antra Dreģe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!