Foto: LETA

Valdība otrdien pieņēma lēmumu atļaut Kultūras ministrijas (KM) kapitālsabiedrībām saglabāt peļņu, informē Ministru kabinetā.

KM kapitālsabiedrībām "Latvijas Koncerti", Latvijas Nacionālā opera un balets, Latvijas Leļļu teātrim un Jaunajam Rīgas teātrim nebūs valstij jāizmaksā dividendes no to 2014.gada peļņas.

Iepriekš šis jautājums radīja asus strīdus valdībā, bet tā atļāva paturēt peļņu kapitālsabiedrībām "Rīgas cirks", "Liepājas Simfoniskais orķestris", "Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris", "Valmieras Drāmas teātris" un "Daugavpils teātris".

Jau ziņots, ka augustā izvērtās diskusijas par to, ko vajadzētu darīt ar Kultūras ministrijas kapitālsabiedrību peļņu. Tolaik valdība peļņu paturēt atļāva piecām no deviņām kapitālsabiedrībām, kuras bija izteikušas šādu lūgumu.

Kultūras ministre Dace Melbārde, iesaistoties diskusijā, toreiz pauda, ka, viņasprāt, uzstādījums, ka kultūras institūcijas tiek pielīdzinātas lielajām kapitālsabiedrībām ar daudzu miljonu eiro apgrozījumu, nav pareizs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!