Foto: Jurģis Rikveilis
Jurģis Rikveilis, kurš pazīstams kā tautas deju kolektīvu fotogrāfs, apkopojis savus spilgtākos pagājušā gada veikumus, kuros iemūžināti dejotāji no JDK "Ūsiņš", DA "Pērkons", JDK "Sadancis" un JDK "Dung-Dang".

Konkrētie darbi nav tapuši kādu speciālu projektu ietvaros, bet gan tāpēc, ka kolektīvi vēlējušies "radīt skaistas atmiņas". Darbs ar katru no deju kolektīviem noritējis vairākos piegājienos visa gada garumā dažādās Latvijas vietās. Fotogrāfijas ar "Sadanci" tapušas Burtnieku novadā, ar "Dun-dang" – Dundagas apkārtnē, ar "Pērkonu" Rīgā, savukārt ar "Ūsiņu" – Rīgā un Raganā.

Kā Jurģis Rikveilis atklāj portālam "Delfi", ar deju kolektīvu fotografēšanu sācis nodarboties 2014. gada beigās, kad radījis kalendāru TDA "Dancis", kur pats arīdzan dejojis un turpina to darīt vēl joprojām. Tā kā dejotāju pasaulē cilvēki cits citu vairāk vai mazāk zina vai pazīst, tad piedāvājumi fotografēt pēcāk uzradušies paši.

"Laikam skanēs diezgan smieklīgi, ja teikšu, ka man patīk bildēt dejotājus, jo smuki tērpi, bet tas noteikti nav vienīgais iemesls. Manuprāt, svarīgi radīt kaut ko ar pievienoto vērtību. Kultūras mantojuma un dabas mijiedarbība ir labs veids, kā to īstenot. Turklāt šie darbi ir ne tikai prieks dejotājiem pašiem, bet tāda kā laikmeta liecība," atklāj fotogrāfs.

Par Jurģa Rikveiļa daiļradi esam rakstījuši jau iepriekš. Šī gada sākumā publicējām fotogrāfijas no bērnu tautas deju ansambļa "Zelta sietiņš" 60 gadu jubilejas kalendāra, savukārt iepriekš – deju kolektīva "Vizbulīte" un TDA "Dancis" fotosesijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!